Review – XFX Radeon RX 480 GTR 8GB

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 5 October, 2016.

Nivel de zgomot

 
ni

nl

 

Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D15S in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Metro Last Light in 3840×2160. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Temperaturile bune se datoreaza si unui profil mai agresiv al ventilatoarelor, implementarea XFX fiind ceva mai zgomotasa decat implementarile GIGABYTE si MSI. Cu toate acestea, este departe de referinta, prin urmare nu suna ca un aspirator in carcasa.

Comentarii

6 comentarii la: Review – XFX Radeon RX 480 GTR 8GB

  1. Liviu Tatan a scris pe:

    XFX este un brand mult mai bun ca Sapphire, MSI, GIGABYTE. Un articol foarte bun, l-am citit cu placere!

  2. George a scris pe:

    De cand e xfx peste msi? 🙂

  3. Paul a scris pe:

    Problema Xfx si Saphire si a celorlalti parteneri exclusiv Amd e ca Polaris e mult sub Pascal si cel mai probabil vor avea de pierdut fata de partenerii Nvidia, oricat de bine construiesc placile. Poate odata cu aparitia arhitecturii Vega situatia se va intoarce in favoarea lor, desi nu cred.

  4. globula a scris pe:

    Un studiu de OC la placa asta se poate, aparent merge lejer 1450 cu doar 100mv extra.

  5. Mihail Alexandru a scris pe:

    @Paul Sapphire are companie sora Zotac – care vand doar placi Nvidia.
    XFX stiam ca era cu Nvidia si am cautat online; se pare ca atunci cand au incercat sa produca si placi cu cipuri AMD, Nvidia i-a taiat de pe lista partenerilor. Inca un motiv sa-i “iubim” pe cei de la Nvidia.
    Polaris este adresat altui segment fata de Pascal. In comparatie cu generatia anterioara se pare ca AMD s-a apropiat totusi de Nvidia, in ciuda performantelor impresionante pe care le aduce Pascal. Au mai investit si ei un ban in marketing, un ban in software – care sincer ma atrage mai mult decat optiunea Nvidia acum. La naiba, este parfum pe langa ce aveam inainte indiferent de culoare. Intre timp Nvidia nu stiu cum sa-ti ia adresa de mail – iar si-o iau in cap. Sper sa dea cineva cu ei de pamant pana termina cu aroganta a la Apple, dar ma indoiesc ca se va intampla.

  6. eu a scris pe:

    Nu vad eu sau nu sunt incluse in test si placi nvidia desi se specifica și drivere Nvidia. Si Deus ex este un joc care merita sa fie inclus in orice test de placi video.

Lasa-ne un comentariu: