Review – XFX Radeon RX 480 GTR 8GB

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 5 October, 2016.

XFX Radeon RX 480 GTR 8GB

 
In momentul in care faci acelasi lucru pentru o perioada suficient de lunga incepi sa intelegi mai bine cum functioneaza industria, care este strategia producatorilor, ce urmeaza s.a.m.d. Anul acesta am inteles destul de repede ca lansarile noilor generatii de placi video au parasit fagasul normal al lucrurilor, motiv pentru care si noi am abordat putin diferit subiectul, testand fiecare implementare in parte. Paradoxal, am decis sa facem acest lucru tocmai in cazul unor placi video care nu difera foarte mult de la implementare la implementare.

Exista totusi un motiv si anume faptul ca implementarile disponibile in tara noastra nu sunt chiar foarte numeroase. De exemplu, in cazul lui RX 480 8GB, in momentul de fata exista 6 modele in stoc in Romania si doar 6 producatori au produsele listate in magazine. Noi am testat pana acum referinta, implementarea MSI si implementarea GIGABYTE, iar astazi a venit randul celor de la XFX sa intre in colimatorul LAB501. Hei, deja putem spune ca am testat aproape jumatate din implementarile de RX 480 8GB disponibile in Romania in momentul de fata!

Testand un numar cat mai ridicat de implementari, am inteles ca performanta nu difera foarte mult de la o implementare la alta, iar cele mai importante aspecte sunt temperaturile, nivelul de zgomot, dotarile specifice fiecarui producator precum si serviciile post-achizitie. Prin urmare, testand mai multe implementari va putem oferi exact informatiile care conteaza despre aspectele pe care tocmai le-am mentionat. Haideti sa vedem ce au de oferit cei de la XFX.

 
intro

Comentarii

6 comentarii la: Review – XFX Radeon RX 480 GTR 8GB

 1. Liviu Tatan a scris pe:

  XFX este un brand mult mai bun ca Sapphire, MSI, GIGABYTE. Un articol foarte bun, l-am citit cu placere!

 2. George a scris pe:

  De cand e xfx peste msi? 🙂

 3. Paul a scris pe:

  Problema Xfx si Saphire si a celorlalti parteneri exclusiv Amd e ca Polaris e mult sub Pascal si cel mai probabil vor avea de pierdut fata de partenerii Nvidia, oricat de bine construiesc placile. Poate odata cu aparitia arhitecturii Vega situatia se va intoarce in favoarea lor, desi nu cred.

 4. globula a scris pe:

  Un studiu de OC la placa asta se poate, aparent merge lejer 1450 cu doar 100mv extra.

 5. Mihail Alexandru a scris pe:

  @Paul Sapphire are companie sora Zotac – care vand doar placi Nvidia.
  XFX stiam ca era cu Nvidia si am cautat online; se pare ca atunci cand au incercat sa produca si placi cu cipuri AMD, Nvidia i-a taiat de pe lista partenerilor. Inca un motiv sa-i “iubim” pe cei de la Nvidia.
  Polaris este adresat altui segment fata de Pascal. In comparatie cu generatia anterioara se pare ca AMD s-a apropiat totusi de Nvidia, in ciuda performantelor impresionante pe care le aduce Pascal. Au mai investit si ei un ban in marketing, un ban in software – care sincer ma atrage mai mult decat optiunea Nvidia acum. La naiba, este parfum pe langa ce aveam inainte indiferent de culoare. Intre timp Nvidia nu stiu cum sa-ti ia adresa de mail – iar si-o iau in cap. Sper sa dea cineva cu ei de pamant pana termina cu aroganta a la Apple, dar ma indoiesc ca se va intampla.

 6. eu a scris pe:

  Nu vad eu sau nu sunt incluse in test si placi nvidia desi se specifica și drivere Nvidia. Si Deus ex este un joc care merita sa fie inclus in orice test de placi video.

Lasa-ne un comentariu: