Review – XFX Radeon RX 480 GTR 8GB

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 5 October, 2016.

Concluzii

 
XFX Radeon RX 480 GTR 8GB exemplifica perfect ceea ce spuneam in introducerea acestui articol. Diferentele de performanta intre implementari sunt neglijabile, iar fiecare cumparator va alege in functie de brand-ul preferat, dotarile specifice acestuia si serviciile post-achizitie oferite. In cazul de fata, avem de-a face cu cea mai rece implementare de RX 480 testata de noi pana acum, dotata cu o tehnologie noua la capitolul ventilatoare, acestea fiind acoperite de altfel si de o garantie extinsa la 5 ani.

Din punct de vedere al pretului, XFX Radeon RX 480 GTR 8GB este pozitionata la mijlocul “plutonului” de RX 480 din magazinele noastre, putand fi achizitionata pentru 1450 RON. Eu unul ma bucur sa vad in magazine o varietate cat mai mare de producatori si cred ca XFX poate fi un concurent de temut pentru “clasicii” Sapphire, MSI, GIGABYTE sau Asus. As vrea totusi sa vad si ventilatoarele HSF 100 disponibile in magazinele noastre si, de ce nu, preturi putin mai accesibile pentru RX 480 in general.

 
outro

Comentarii

6 comentarii la: Review – XFX Radeon RX 480 GTR 8GB

 1. Liviu Tatan a scris pe:

  XFX este un brand mult mai bun ca Sapphire, MSI, GIGABYTE. Un articol foarte bun, l-am citit cu placere!

 2. George a scris pe:

  De cand e xfx peste msi? 🙂

 3. Paul a scris pe:

  Problema Xfx si Saphire si a celorlalti parteneri exclusiv Amd e ca Polaris e mult sub Pascal si cel mai probabil vor avea de pierdut fata de partenerii Nvidia, oricat de bine construiesc placile. Poate odata cu aparitia arhitecturii Vega situatia se va intoarce in favoarea lor, desi nu cred.

 4. globula a scris pe:

  Un studiu de OC la placa asta se poate, aparent merge lejer 1450 cu doar 100mv extra.

 5. Mihail Alexandru a scris pe:

  @Paul Sapphire are companie sora Zotac – care vand doar placi Nvidia.
  XFX stiam ca era cu Nvidia si am cautat online; se pare ca atunci cand au incercat sa produca si placi cu cipuri AMD, Nvidia i-a taiat de pe lista partenerilor. Inca un motiv sa-i “iubim” pe cei de la Nvidia.
  Polaris este adresat altui segment fata de Pascal. In comparatie cu generatia anterioara se pare ca AMD s-a apropiat totusi de Nvidia, in ciuda performantelor impresionante pe care le aduce Pascal. Au mai investit si ei un ban in marketing, un ban in software – care sincer ma atrage mai mult decat optiunea Nvidia acum. La naiba, este parfum pe langa ce aveam inainte indiferent de culoare. Intre timp Nvidia nu stiu cum sa-ti ia adresa de mail – iar si-o iau in cap. Sper sa dea cineva cu ei de pamant pana termina cu aroganta a la Apple, dar ma indoiesc ca se va intampla.

 6. eu a scris pe:

  Nu vad eu sau nu sunt incluse in test si placi nvidia desi se specifica și drivere Nvidia. Si Deus ex este un joc care merita sa fie inclus in orice test de placi video.

Lasa-ne un comentariu: