Review – XFX Radeon RX 5500XT THICC II PRO 8G

Scris de: , in categoria: Placi video, in 28 December, 2020.

Concluzii

 
Si uite asa, dragii monstrului, ne apropiem de finalul anului 2020, un an bogat in lansari si rasturnari de situatie, dar si in surprize mai putin placute, cum ar fi lipsa stocurilor sau preturile scapate de sub control. Si trebuie sa recunoastem, a fost un an plin de lansari impresionante, un an in care am primit RTX 3090, RTX 3080, RTX 3070 si RTX 3060Ti de la Nvidia, dar si RX 6900XT, RX 6800XT si RX 6800 de la AMD.

Si este cat se poate de clar ca 2021 va aduce placi grafice noi, cu RTX 3060 si RTX 3080Ti gata de lansare si cel mai probabil RX 6700XT, RX 6700 si alte implementari mainstream de la AMD. Tot ce ne putem dori pentru anul care urmeaza este ca nebunia denumita Covid 19 sa se apropie incet, incet de final.

Iar placile grafice nou lansate sa isi faca aparitia in magazine in cantitati considerabile, pentru ca si preturile sa ajunga in sfarsit la normal. Si daca nu v-ati construit un PC de gaming in 2020, poate 2021 este anul pe care il asteptati pentru a face un upgrade, indiferent de segmentul de pret care va intereseaza.

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – XFX Radeon RX 5500XT THICC II PRO 8G

 1. Szabo Ildiko a scris pe:

  Nu știu de ce oamenii sunt optimisti ca se va duce ciuma sau ca 2021 va fi mai bun.
  Vor mai fi și alte ciume și alte mizerii, conflicte care vor ajunge și în curtea noastră.
  2020 nu a fost decât un preview, cam trebuie sa ne obișnuim cu asta.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Pentru ca legat de ciuma, vaccinarea a inceput deja si in tara noastra.

 3. Kovacs Laszlo a scris pe:

  Vaccinarea va rezolva doar parțial Covid19, care va fi oricum o ciuma de background de durată.
  La următoarea ciuma, care va fi diferit, lucrurile nu vor mai fi atât de simple. Nici social, nici medical, cu atât mai puțin economic…
  Dar da, oamenii tot spera sa se întoarcă la aceeași rutina și consumerism, si fără sa își dea seama din nou, vor continua de distrus planeta. Toate ciumele acestea sunt cumva un răspuns natural al ecosistemului de autoapărare, asemeni unui organism care produce anticorpi când apare o infecție.

 4. Fekete Tibor a scris pe:

  Spuneați la sfârșitul articolului de 3080Ti, ca existența acestei plăci video ar fi iminentă cumva. Va fi noul flagship? Totuși nu sunt convins că se va repeta istoria de la TitanX vs 980Ti etc, de aceasta dată 320-bit la 3080Ti vs 384-bit la 3090 etc

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Kovacs – nu sunt medic, cu atat mai putin epidemiolog, deci nu am de unde sa stiu cum va evolua pandemia Covid. Stiu doar ca un prim pas pentru imunizarea maselor este vaccinul, iar inceperea vaccinarii este un semn bun. Cat despre evolutia societatii… consider ca discutia este prea complicata pentru un simplu site de IT.

  Tibor – vom vedea…dar nu cred ca despre flagship este vorba

 6. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

  Nu cred ca 3080Ti va fi flagship, cum a fost la celelalte generatii, pentru ca 3090 nu prea pare sa fie Titan de data aceasta.
  Foarte probabil sa fie tot GA102 care erau “cat p-aci” sa fie 3090, dar n-au iesit bine din wafer… Desi multi zic ca diferenta dintre 3080 si 3090 e prea mica si nvidia nu are motiv sa puna ceva între, totusi… Probabil e doar marketing si vom vedea in cateva luni mai exact cum va fi, acum doar speculatii…

  Referitor la ciuma e greu de spus ceva acum, tot speculatii, macar e ceva ca se incepe cu un pas mic. In rest, cum ziceau latinii “semper in excretum, set sole profundum variat”

Lasa-ne un comentariu: