Review – XFX Radeon RX 5500XT THICC II PRO 8G

Scris de: , in categoria: Placi video, in 28 December, 2020.

XFX Radeon RX 5500XT THICC II PRO 8G

 
Prima placa video lansata in 2019 a fost RTX 2060, in Ianuarie, in timp ce ultima placa video lansata in 2019 a fost AMD Radeon RX 5500XT, care vedea lumina zilei pe 12 Decembrie, adica in urma cu un an si cateva zile. Anul acesta am avut parte de alte lansari, mult mai importante, marea lor majoritate fiind concentrate in ultima parte a anului.

Astfel, desi anul debuta in forta, AMD Radeon RX 5600XT fiind lansata in Ianuarie, din acel moment si pana in Septembrie am publicat doar doua articole in categoria placi video, mai precis lansarea lui RX 5600XT in Ianuarie, respectiv o comparatie intre doua sisteme mainstream bazate pe AMD Radeon RX 5700XT si RTX 2060, in Iunie. Celelalte 30 de articole publicate in categoria placi video anul acesta au fost publicate in perioada Septembrie / Decembrie, atat Nvidia, cat si AMD lansand o generatie noua de produse.

Seria RTX 3000 a adus a doua generatie de placi grafice care suporta raytracing in timp real in portofoliul Nvidia, in timp ce AMD au inclus aceasta tehnologie in portofoliul lor pentru prima oara, prin lansarea seriei AMD Raxeon RX6000. Si daca despre aceste doua serii am tot vorbit si vom mai vorbi in continuare, in articolul de fata va vom prezenta probabil ultima placa grafica fara raytracing pe care o vom mai testa vreodata, mai precis XFX Radeon RX 5500XT THICC II PRO 8G.

De ce? Pentru ca acum au trimis-o cei de la XFX la test si pentru ca la inceputul lunii inca putea fi achizitionata pentru 1000 RON din magazine. Si pentru ca eram curiosi cum se comporta o placa grafica de 1000 RON in suita noastra de teste 2020.

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – XFX Radeon RX 5500XT THICC II PRO 8G

 1. Szabo Ildiko a scris pe:

  Nu știu de ce oamenii sunt optimisti ca se va duce ciuma sau ca 2021 va fi mai bun.
  Vor mai fi și alte ciume și alte mizerii, conflicte care vor ajunge și în curtea noastră.
  2020 nu a fost decât un preview, cam trebuie sa ne obișnuim cu asta.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Pentru ca legat de ciuma, vaccinarea a inceput deja si in tara noastra.

 3. Kovacs Laszlo a scris pe:

  Vaccinarea va rezolva doar parțial Covid19, care va fi oricum o ciuma de background de durată.
  La următoarea ciuma, care va fi diferit, lucrurile nu vor mai fi atât de simple. Nici social, nici medical, cu atât mai puțin economic…
  Dar da, oamenii tot spera sa se întoarcă la aceeași rutina și consumerism, si fără sa își dea seama din nou, vor continua de distrus planeta. Toate ciumele acestea sunt cumva un răspuns natural al ecosistemului de autoapărare, asemeni unui organism care produce anticorpi când apare o infecție.

 4. Fekete Tibor a scris pe:

  Spuneați la sfârșitul articolului de 3080Ti, ca existența acestei plăci video ar fi iminentă cumva. Va fi noul flagship? Totuși nu sunt convins că se va repeta istoria de la TitanX vs 980Ti etc, de aceasta dată 320-bit la 3080Ti vs 384-bit la 3090 etc

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Kovacs – nu sunt medic, cu atat mai putin epidemiolog, deci nu am de unde sa stiu cum va evolua pandemia Covid. Stiu doar ca un prim pas pentru imunizarea maselor este vaccinul, iar inceperea vaccinarii este un semn bun. Cat despre evolutia societatii… consider ca discutia este prea complicata pentru un simplu site de IT.

  Tibor – vom vedea…dar nu cred ca despre flagship este vorba

 6. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

  Nu cred ca 3080Ti va fi flagship, cum a fost la celelalte generatii, pentru ca 3090 nu prea pare sa fie Titan de data aceasta.
  Foarte probabil sa fie tot GA102 care erau “cat p-aci” sa fie 3090, dar n-au iesit bine din wafer… Desi multi zic ca diferenta dintre 3080 si 3090 e prea mica si nvidia nu are motiv sa puna ceva între, totusi… Probabil e doar marketing si vom vedea in cateva luni mai exact cum va fi, acum doar speculatii…

  Referitor la ciuma e greu de spus ceva acum, tot speculatii, macar e ceva ca se incepe cu un pas mic. In rest, cum ziceau latinii “semper in excretum, set sole profundum variat”

Lasa-ne un comentariu: