Review – XFX Radeon RX 5500XT THICC II PRO 8G

Scris de: , in categoria: Placi video, in 28 December, 2020.

Relative performance

 
Eram curiosi cum se descurca o placa grafica de 1000 RON (in magazin) in momentul de fata. Ei bine, XFX Radeon RX 5500XT THICC II PRO 8G se descurca admirabil, oferind o performanta cu ~20% mai redusa decat RTX 2060, ceea ce, trebuie sa recunoastem, reprezinta o performanta impresionanta in aceasta gama de pret. Desigur, concurentul sau direct este GTX 1650 SUPER, care ofera performanta similare pentru preturi similare, insa, fie vorba intre noi, cui ii mai pasa de placile din gama GTX in 2020?

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – XFX Radeon RX 5500XT THICC II PRO 8G

 1. Szabo Ildiko a scris pe:

  Nu știu de ce oamenii sunt optimisti ca se va duce ciuma sau ca 2021 va fi mai bun.
  Vor mai fi și alte ciume și alte mizerii, conflicte care vor ajunge și în curtea noastră.
  2020 nu a fost decât un preview, cam trebuie sa ne obișnuim cu asta.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Pentru ca legat de ciuma, vaccinarea a inceput deja si in tara noastra.

 3. Kovacs Laszlo a scris pe:

  Vaccinarea va rezolva doar parțial Covid19, care va fi oricum o ciuma de background de durată.
  La următoarea ciuma, care va fi diferit, lucrurile nu vor mai fi atât de simple. Nici social, nici medical, cu atât mai puțin economic…
  Dar da, oamenii tot spera sa se întoarcă la aceeași rutina și consumerism, si fără sa își dea seama din nou, vor continua de distrus planeta. Toate ciumele acestea sunt cumva un răspuns natural al ecosistemului de autoapărare, asemeni unui organism care produce anticorpi când apare o infecție.

 4. Fekete Tibor a scris pe:

  Spuneați la sfârșitul articolului de 3080Ti, ca existența acestei plăci video ar fi iminentă cumva. Va fi noul flagship? Totuși nu sunt convins că se va repeta istoria de la TitanX vs 980Ti etc, de aceasta dată 320-bit la 3080Ti vs 384-bit la 3090 etc

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Kovacs – nu sunt medic, cu atat mai putin epidemiolog, deci nu am de unde sa stiu cum va evolua pandemia Covid. Stiu doar ca un prim pas pentru imunizarea maselor este vaccinul, iar inceperea vaccinarii este un semn bun. Cat despre evolutia societatii… consider ca discutia este prea complicata pentru un simplu site de IT.

  Tibor – vom vedea…dar nu cred ca despre flagship este vorba

 6. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

  Nu cred ca 3080Ti va fi flagship, cum a fost la celelalte generatii, pentru ca 3090 nu prea pare sa fie Titan de data aceasta.
  Foarte probabil sa fie tot GA102 care erau “cat p-aci” sa fie 3090, dar n-au iesit bine din wafer… Desi multi zic ca diferenta dintre 3080 si 3090 e prea mica si nvidia nu are motiv sa puna ceva între, totusi… Probabil e doar marketing si vom vedea in cateva luni mai exact cum va fi, acum doar speculatii…

  Referitor la ciuma e greu de spus ceva acum, tot speculatii, macar e ceva ca se incepe cu un pas mic. In rest, cum ziceau latinii “semper in excretum, set sole profundum variat”

Lasa-ne un comentariu: