Sapphire Tri-X R9 390X 8GB OC Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 10 August, 2015.

Nivel de zgomot

n1

n2

n3
Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D14 in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Crysis 2 in 1920×1200 4xAA. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Si la capitolul nivel de zgomot lucrurile stau mult mai bine pentru implementarea Sapphire prin comparatie cu 290X insa GTX 980 este si mai silentioasa.

Comentarii

13 comentarii la: Sapphire Tri-X R9 390X 8GB OC Review

  1. Aripile perpendiculare pe placa de baza sunt pentru a o raci/incalzi din greseala sau pentru ca ventilatoarele sa nu se lupte intre ele (daca canalele ar traversa toata placa video)

  2. Monstru a scris pe:

    Huh?

  3. fubu a scris pe:

    Aprecieri pentru review! Ma bucur ca ati acordat atentie acestui produs!

  4. Monstru, vad ca aripile heatsink-ului sunt de-a curmezisul placii. Asta inseamna ca aerul va fi impins, pe de o parte catre partea superioara a placi, iar pe cealalta parte catre placa de baza. Daca aripile ar fi de-a lungul placii video, atunci curentii de aer din canalele se vor lupa intre ei daca doua ventilatoare imping aerul din doua directii diferite.

  5. Monstru a scris pe:

    Lau – 90% dintre placile care nu au racirea de tip turbina au aripile heatsink-ului perpendiculare pe directia slotului PCI-E. Doar placile cu racire de tip turbina au aripioarele paralele cu clotul PCI-E…

  6. O gramada de placi de la principalii producatori care nu sunt varf de lance dar pot foarte usor sa faca fata la gaming 1080p au cate doua ventilatoare si aripioarele paralele cu slotul pci. Nu sunt atat de rare pe cat ai impresia.

  7. Monstru a scris pe:

    Eu discut despre placi grafice high-end, adica acolo unde temperatura este o problema. De la mainstream in jos lucrurile arata foarte diferit…

  8. Monstrule, sa scoti pe viitor rabla aia de 295X2 din teste, macar acu pe perioada verii! Sau o folosesti la prajit oo-lele? 🙂

  9. Melore a scris pe:

    La 61 de grade conform tabelului nu cred ca prajesti oua.

  10. Dragos Popescu a scris pe:

    @ Cristi
    Plus ca “rabla” nu are de ce sa se ascunda. Singura care ar trebui sa se ascunda e Titan Z care e mai proasta si de doua ori mai scumpa.

  11. Razvam a scris pe:

    @Monstru ziceai cu toate updateuriile la zi ? pai cum facem cu acel sistem de operare si anume win 7 in pofida faptului ca a aparut win 10 de ceva timp ca sa nu mai mentionez ca driverul placii video 15.15 beta este vechi .. 15.17 a aparut de mult

  12. Monstru a scris pe:

    Când am testat nu aparuse nici win 10 si nici alt driver. Ca nu testezi n plăci peste noapte…. Așa… A apărut Win 10 și driver mai nou…și?? Da, driverii ii folosim intotdeuna pe cei mai noi in momentul realizarii testelor. Dar nu iti inchipui ca cineva intrega la cap foloseste un sistem de operare de-abia lansat pentru comparatii de performanta… Sa se aseze lucrurile, sa se rezolve problemele initiale si apoi, daca merita, trecem la Windows 10 pe platforma de test. Pana atunci 7 FTW

  13. firewind a scris pe:

    As fi curios cum se comporta ca miner btc. 8gb de ram suna tare bine.

Lasa-ne un comentariu: