10th Gen Intel Core – Intel Comet Lake S & Intel Z490

Scris de: , in categoria: Placi de baza, Procesoare & Chipseturi, in 30 April, 2020.

Intel Comet Lake S

 
Luna Martie ne-a adus procesoarele AMD Renoir, care au revolutionat platforma notebook, oferind un raport performanta / pret greu de atins pana in momentul de fata. Drept urmare, in ultimele saptamani ne-am concentrat asupra acestui aspect, testand atat notebook-uri echipate cu noile procesoare AMD, cat si notebook-uri care incorporeaza raspunsul celor de la Intel, mai precis familia Comet Lake H.

Si daca tot am vazut procesoare din cea de-a 10-a generatie Intel Core lansate pe notebook-uri, trebuie sa va spunem ca si platforma desktop va primi acelasi tratament, Intel urmand sa lanseze pe piata gama de procesoare Comet Lake S, adica a 10-a iteratie Intel Core in segmentul desktop, in luna Mai.

Mai mult decat atat, astazi are loc lansarea oficiala a placilor de baza echipate cu chipset-ul Z490, care vor putea gazdui noile procesoare. Spun asta deoarece noile placi de baza nu vin doar cu un chipset nou, ci si cu un alt socket, mai precis LGA 1200, care nu este compatibil nici fizic, nici electric, cu vechile modele de procesoare Intel Core.

Drept urmare, inainte sa vedem ce au de oferit producatorii de placi de baza, vom arunca mai intai o privire asupra familiei de procesoare Intel Comet Lake S si vom vedea ce aduce nou chipset-ul Intel Z490. Apoi… avem 10 placi de baza care asteapta atentia noastra!

 

Comentarii

4 comentarii la: 10th Gen Intel Core – Intel Comet Lake S & Intel Z490

 1. Andrei Anita a scris pe:

  Despre data in care il putem gasi prin magazine se stie ceva?
  Pe net tot gasesc diferite interpretari ale NDA-ului.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Teoretic 20 Mai. Practic … cand vor fi disponibile in magazine.

 3. Deci, daca vrei quad core intel cu video integrat, sub 100$, cam tot SH trebuie sa mergi.

 4. ANONIM a scris pe:

  cine nu invata din istorie risca sa repete greselile, de ce parca asistam iar ce a patit Intel cu al lor Pentium 4 la care urcau frecventa de mai avea putin si lua foc iar Athlonul de la AMD mictiona pe Intel cu tot al lor 3 Ghz, ce chestie ….

Lasa-ne un comentariu: