Review – Intel Core i5 12600K

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 24 November, 2021.

Benchmarks

 


 
Intel Core i5 12600K este intrecut de 5800X in WPrime si SuperPi 1M, insa isi ia revansa in SuperPi 32M, respectiv in PiFast.

Comentarii

7 comentarii la: Review – Intel Core i5 12600K

 1. Un efort tardiv…

  Intel s-a miscat greu in razboiul cu AMD, iar conditiile pietei par sa ingroape din start noua generatie. Placile de baza cu socket 1700 incep de la 1.000 RON cu DDR4 si 1.500 RON cu DDR 5. Oricum, astea din urma cam ies din discutie: memorii DDR5 nu gasesti nici daca le cauti cu radarele NORAD, iar ce gasesti pe ebay ajunge si la 2.500 de dolari un kit. Multumim scalperilor si pe bune ca a innebunit lumea. O fi din cauza de SARS-COV-2.

  Practic, diferenta de pret fata de AMD este anulata de placile de baza mult mai scumpe, ca sa nu mai vorbim de costurile solutiilor de racire necesare pentru procesoarele de varf din noua serie. Fara DDR5, rezultatele in jocuri sunt aproape identice in cele doua tabere. Sa schimbi platforma pentru 3 fps-uri in plus… tre` sa fii fan inflacarat.

  Parca incep sa inteleg de ce AMD a lasat-o mai usor cu lansarea ZEN 4, pana in 2022. Eventual vor scoate ceva refresh si vor umbla un pic la partea de single thread, ca in rest n-au motive sa schimbe ceva. Placi ieftine cu AM4 gasesti cam peste tot, potential de overclocking nu mai ai nici la procesoare, nici la placi video, iar pe astea din urma nu le gasesti de loc la preturi cat de cat normale. Tabloul e destul de clar.

  Asteptam cu drag ca arhitectura 3D chiplet si noile fabrici de microprocesoare sa ne scoata din marasmul pandemiei. Toate cele bune cititorilor lab501!

 2. Daniel Necula a scris pe:

  i5 cu tdp 125w ?

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Pai daca procesul de fabricatie este ramas in urma… reglezi performanta din consum.

 4. Daniel Necula a scris pe:

  Cum necum Intel “is back business” chiar relativ repede. Momentan e loc de multe imbunatatiri , mai ales la consum , (exagerat deja ), dar au reintrat in joc si probabil deja le dau de gandit celor de la AMD.

 5. Daniel Necula a scris pe:

  ” Regleaza ” si din pret. Oricum Intel e clar in urmarire si mai devreme sau mai tarziu se intorc pe tron.

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Tu iti inchipui ca AMD in timpul asta stau degeaba? 🙂

 7. Daniel Necula a scris pe:

  Pai probabil pana ajunge Intel la 7nm , amd deja or sa coboare/urce la 5nm.
  Momentan am facut saltul de la intel 8700 la AMD 5900x si vazand ce a scos Intel nu pot decat sa ma felicit. Cineva imi zicea sa astept Intel-ul,bine ca nu am asteptat. Oricum nu-s fan Intel sau AMD . Iar “lupta” dintre ei nu poate decat sa fie benefica pentru noi. Vedem ce ne rezerva viitorul.

Lasa-ne un comentariu: