Review – Intel Core i7 12700K

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 4 November, 2021.

Intel Core i7 12700K

 
Pst! Psssst! Sunt eu, Monstru… omul cu procesoarele si memoriile DDR5. Ti-au placut articolele de ieri? Sau poate nu ai avut timp sa termini inca lectura? Nu conteaza, sunt convins ca vei ajunge la zi. In fond, de aceea te afli aici, pe LAB501. Pentru ca esti pasionat. Ei bine… si eu sunt. Motiv pentru care, asa cum am promis, nu am luat o binemeritata pauza dupa review-urile publicate mai devreme, ci am continuat sa testez. Pentru ca si eu eram la fel de curios ca si voi cum se comporta Intel Core i7 12700K, respectiv Intel Core i5 12600K.

Ei bine, cu mezinul seriei mai am inca de lucru. Dar 12700K este gata sa isi faca si el aparitia in paginile noastre, astfel incat acest review ii este dedicat in totalitate. Asa cum spuneam, seria Alder Lake este alcatuita din trei modele, cu si fara grafica integrata. Varful de gama este Intel Core i9 12900K, echipat cu 8 nuclee P si 8 nuclee E, respectiv 24 de fire de executie, despre care v-am povestit nu cu mult timp in urma.

Acum vom discuta despre Intel Core i7 12700K, un procesor echipat cu 8P+4E si 20 de fire de executie. Nucleele P au o frecventa de baza de 3.6GHz si pot ajunge pana la 5GHz, datorita tehnologiei Intel Turbo Boost Max 3.0. Nucleele E au o frecventa de baza de 2.7GHz si pot atinge 3.8GHz in timpul functionarii, gratie tehnologiei Turbo Boost. Intel Core i7 12700K are un TDP declarat de 125W pentru frecventa de baza, respectiv 190W pentru frecventa maxima de functionare si este disponibil in magazinele din tara noastra pentru 2299 RON.

Suna interesant? Eu cred ca da. Asa ca haideti sa ne apucam de treaba si sa vedem de ce este capabil cel mai nou procesor Intel din seria Core i7.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Intel Core i7 12700K

  1. Feli a scris pe:

    Un articol excelent!

    Deci ce-am citit in ultimele zile se adevereste, Intel e tot in spate, ceea ce intr-un fel e bine pentru ca o sa-i impulsioneze sa reuseasca sa implementeze un proces de fabricatie mai performant care sa-i lase in sfarsit sa scoata procesoare cu adevarat competitive pe piata.

    Din ce vad acum, cu DDR5 si consum aproape dublu abia sunt un pic in fata AMD, adica exact inversul de acum 10 ani.

    Important e ca exista iarasi un fel de competitie asa ca ma bucur ca atat Intel cat si AMD o sa traga in continuare sa ne aduca chestii mult mai bune.

    Felicitari si spor in continuare!

  2. Geo a scris pe:

    Concluzia e ca nu se merita. “False advertise” in mare parte iar aportul DDR5 e infim pentru moment. Total dezamagit, maybe next generation!

  3. Lucian Mihaiasafirewind a scris pe:

    Excelent review!

    Din ce vedem, se pare ca nu vom mai avea nevoie de centrala termica, astfel ca cei care cumpara acum procesoare, rezolva si cu incalzirea camerei unde au instalat radiatorul… pardon, procesorul! :))))))

  4. Marius a scris pe:

    Sa mai adaugam si problema pe care Intel o are acum cu toate jocurile ce au Denovo, incat acestea nu pornesc deoarece DRM nu stie cum sa interpreteze CPU-ul ? : )))

    https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000088261/processors/intel-core-processors.html

    si cum update-ul pentru Windows 10 vine abia la anul ?

Lasa-ne un comentariu: