Be Quiet! Pure Loop 280mm – Test practic

Scris de: , in categoria: Racire, in 19 October, 2020.

Concluzii

 
Pretul comunicat de 104.9 euro face ca Be Quiet! Pure Loop 280mm sa fie printre cele mai accesibile AIO-uri cu aceasta dimensiune de pe piata. Nu avem de-a face cu o performanta iesita din comun, insa raportul pret / performanta este printre cele mai bune de pe piata, cu conditia ca pretul sa nu difere prea mult cand va ajunge in stoc si in tara noastra. Pompa amplasata pe furtune nu a creat vibratii sau zgomote, insa as fi preferat o amplasare ceva mai indepartata de radiator (in sistemul nostru a stat lipita de masca sursei, insa nu a generat zgomot).

Ventilatoarele au fost zgomotoase la turatii de peste 1000rpm, lucru destul de comun pentru ventilatoarele de 140mm, insa cel mai probabil modelele cu ventilatoare de 120mm vor fi ceva mai silentioase. Limita de pret impusa nu a permis folosirea unui ventilator mai performant, insa cred ca acest AIO s-ar potrivi de minune cu o pereche de Silent Wings 3 sau Shadow Wings 2. Aspectul simplu si elegant puncteaza decisiv din punctul meu de vedere, iluminarea alba si aspectul de aluminiu fslefuit al waterblock-ului aratand foarte bine, dupa cum se poate vedea si in poze.

As fi apreciat trecerea cablului de iluminare pentru LED-ul waterblock-ului prin sleeving-ul furtunelor pana la pompa, precum si folosirea unor ventilatoare mai silentioase, insa probabil ca nu ar fi fost posibila incadrarea in pretul propus. Be Quiet! Pure Loop 280mm este un AIO ce puncteaza prin design, pompa silentioasa cu amplasare pe furtun, precum si prin fiabilitatea datorata portului pentru umplere/scurgere, respectiv lichidului inclus in pachet. Nu este un campion al performantei, insa raportul pret / performanta imbatabil il recomanda pentru o gama larga de sisteme. Totusi, sper ca pretul din tara noastra sa nu devieze prea mult de la cel recomandat de producator.

 

 

Comentarii

7 comentarii la: Be Quiet! Pure Loop 280mm – Test practic

  1. Ionut a scris pe:

    Interesant insa tot nu m-a convins ca e ceea ce imi trebuie. Aveti cumva in plan sa testati si AIO-ul celor de la EKWB?

  2. Monstru a scris pe:

    Da, il avem in laborator

  3. Ciprian a scris pe:

    Un lucru nu inteleg. De ce folositi prime 95?
    In cazul procesorului meu (un 3950X stock) este o diferenta de temperatura de vreo 20 de grade intre Prime 95 (procesor la 100%) si Cinebench R20 (procesor tot la 100%). Adica cu cinebench R20 procesorul merge undeva la 77 de grade Celsius maxim (cand am in camera cam 26-27 de grade) in timp ce cu Prime merge undeva la 57.
    Avand in vedere ca testati un cooler cred ca ar trebuii sa reevaluati metoda de stres pentru procesor.

  4. Monstru a scris pe:

    In primul rand, pentru ca testam pe Intel. In al doilea rand, nu e chiar atat de simplu… point & click. Ce versiune de Prime, ce fel de test, AVX On sau Off, priority? Daca tie iti sta 3950X in 57 oC in Prime… sigur nu folosesti versiunea care trebuie, sau faci ceva extrem de gresit.

  5. Ciprian a scris pe:

    Versiunea este ultima de pe site-ul lor la data testului (acum vreo doua saptamani).
    AVX sincer chiar nu mai stiu cum era.
    Si te rog sa nu o iei asa de personal. Tot ce zic este ca mi se pare ca Cinebench R20 încălzește procesorul mult mai tare decât orice altceva.

  6. Monstru a scris pe:

    Scuze daca a parut ca am luat-o personal, nu asta era intentia. Discutia este mult mai ampla de atat si porneste de la modul in care este monitorizata temperatura pana la modul in care diferite programe folosesc procesorul.

    Pentru procesoarele Intel, pe care testam si in cazul carora nu s-au schimbat prea multe din punct de vedere al monitorizarii, am explicat acum …un secol… cum sta treba, aici – https://lab501.ro/racire/monitorizarea-temperaturii-procesoarelor-intel-core-i7-si-programe-pentru-testarea-stabilitatii-2

    In cazul procesoarelor AMD, monitorizarea se realizeaza diferit, iar in momentul in care discutam despre 16 nuclee, deja conteaza extrem de mult cum setezi respectivul program.

    Cinebench utilizeaza la maxim procesorul, este adevarat, insa nu chiar la nivelul unui “power virus”, cum este Prime.

    Din ce temperaturi raportezi tu, presupun ca ai testat Prime Blend. Incearca Small FFT, ar trebui sa treaca de 80-85 oC dupa 15 minute de test, daca in Blend ai 57 si in Cinebench ai 77.

    Desigur, pentru a estima cum se comporta sistemul tau de racire in aplicatii zilnice, Cinebench este ok, cel mai probabil nu vei inregistra temperaturi mai mari decat atat. Noi folosim Prime pentru ca testam efectiv cooler-ul, caz in care o temperatura mai ridicata este benefica pentru a diferentia diverse modele. Nu inseamna ca asa va merge sistemul zilnic.

  7. Ionut a scris pe:

    Astept cu interes sa testati si AIO-ul celor de la EKWB! Aveti in laborator pe cel de 360mm sau fratiorul mai mic?

Lasa-ne un comentariu: