Be Quiet! Pure Loop 280mm – Test practic

Scris de: , in categoria: Racire, in 19 October, 2020.

Prezentare

 

Radiatorul si cele doua ventilatoare Pure Wings 2 de 140mm sunt ambalate separat, acestea din urma putand fi montate pe oricare parte, in orice directie (push sau pull). Ventilatoarele sunt PWM, prim urmare au mufe cu 4 pini, care se pot conecta la o singura mufa din placa de baza daca folosim splitterul inclus in pachet. Ventilatoarele pot urca la nevoie pana la o turatie maxima de 1600rpm, insa peste 1000rpm devin destul de zgomotoase dupa urechea mea (chiar si instalate in carcasa). Pe radiator putem vedea un surub de golire al instalatiei (sau de adaugare de lichid, la nevoie, pentru ca sistemul vine deja umplut, gata de folosire).

Sistemul de prindere este usor de montat si exercita o presiune suficienta, calitatea constructie fiind foarte buna din punctul meu de vedere. Furtunele sunt groase si pot pivota la iesirea din pompa pentru a putea fi asezate cat mai bine in carcasa. Iluminarea de pe waterblock si alimentarea pompei in-line se conecteaza impreuna intr-un splitter SATA, ceea ce este un pic cam incomod din punct de vedere al wiremanagement-ului. Personal as fi preferat trecerea cablului de iluminare prin sleeving-ul furtunelor. Pompa este conectata la un singur furtun, aceasta culisand pe cel de-al doilea pentru un amplasament optim. Oricum pompa este amplasata prea aproape de radiator, sansele fiind destul de mari ca sa avem contact intre pompa si sasiul carcasei, iar cum turatia nu se poate ajusta, avem de-a face cu vibratii si zgomote care ar fi putut fi evitate.

 

 

Comentarii

7 comentarii la: Be Quiet! Pure Loop 280mm – Test practic

 1. Ionut a scris pe:

  Interesant insa tot nu m-a convins ca e ceea ce imi trebuie. Aveti cumva in plan sa testati si AIO-ul celor de la EKWB?

 2. Monstru a scris pe:

  Da, il avem in laborator

 3. Ciprian a scris pe:

  Un lucru nu inteleg. De ce folositi prime 95?
  In cazul procesorului meu (un 3950X stock) este o diferenta de temperatura de vreo 20 de grade intre Prime 95 (procesor la 100%) si Cinebench R20 (procesor tot la 100%). Adica cu cinebench R20 procesorul merge undeva la 77 de grade Celsius maxim (cand am in camera cam 26-27 de grade) in timp ce cu Prime merge undeva la 57.
  Avand in vedere ca testati un cooler cred ca ar trebuii sa reevaluati metoda de stres pentru procesor.

 4. Monstru a scris pe:

  In primul rand, pentru ca testam pe Intel. In al doilea rand, nu e chiar atat de simplu… point & click. Ce versiune de Prime, ce fel de test, AVX On sau Off, priority? Daca tie iti sta 3950X in 57 oC in Prime… sigur nu folosesti versiunea care trebuie, sau faci ceva extrem de gresit.

 5. Ciprian a scris pe:

  Versiunea este ultima de pe site-ul lor la data testului (acum vreo doua saptamani).
  AVX sincer chiar nu mai stiu cum era.
  Si te rog sa nu o iei asa de personal. Tot ce zic este ca mi se pare ca Cinebench R20 încălzește procesorul mult mai tare decât orice altceva.

 6. Monstru a scris pe:

  Scuze daca a parut ca am luat-o personal, nu asta era intentia. Discutia este mult mai ampla de atat si porneste de la modul in care este monitorizata temperatura pana la modul in care diferite programe folosesc procesorul.

  Pentru procesoarele Intel, pe care testam si in cazul carora nu s-au schimbat prea multe din punct de vedere al monitorizarii, am explicat acum …un secol… cum sta treba, aici – https://lab501.ro/racire/monitorizarea-temperaturii-procesoarelor-intel-core-i7-si-programe-pentru-testarea-stabilitatii-2

  In cazul procesoarelor AMD, monitorizarea se realizeaza diferit, iar in momentul in care discutam despre 16 nuclee, deja conteaza extrem de mult cum setezi respectivul program.

  Cinebench utilizeaza la maxim procesorul, este adevarat, insa nu chiar la nivelul unui “power virus”, cum este Prime.

  Din ce temperaturi raportezi tu, presupun ca ai testat Prime Blend. Incearca Small FFT, ar trebui sa treaca de 80-85 oC dupa 15 minute de test, daca in Blend ai 57 si in Cinebench ai 77.

  Desigur, pentru a estima cum se comporta sistemul tau de racire in aplicatii zilnice, Cinebench este ok, cel mai probabil nu vei inregistra temperaturi mai mari decat atat. Noi folosim Prime pentru ca testam efectiv cooler-ul, caz in care o temperatura mai ridicata este benefica pentru a diferentia diverse modele. Nu inseamna ca asa va merge sistemul zilnic.

 7. Ionut a scris pe:

  Astept cu interes sa testati si AIO-ul celor de la EKWB! Aveti in laborator pe cel de 360mm sau fratiorul mai mic?

Lasa-ne un comentariu: