Corsair H90 si H110 Review

Scris de: , in categoria: Racire, in 24 May, 2013.

Corsair H90 si H110 Review

 

P1320094

 

In articolul trecut (EK-KIT L360 review) am vazut cum se comporta un sistem de racire pe apa din zona high-end, care sunt avantajele sau dezavantajele acestui tip de racire, si bineinteles, ce calitate trebuie sa avem la acest nivel.

Am precizat ca pentru concluzii complete, L360 trebuie comparat cu sisteme de racire pe apa AIO gata asamblate. Cu ocazia acestui articol, in care avem ca obiecte de studiu kit-urile AIO H90 si H110 de la Corsair, vom putea sa le comparam cu cele mai bune coolere pe aer si cu performantul EK L360, pentru a ne face o imagine de ansamblu cat mai completa, care ne va ajuta sa facem o alegere potrivita.

Tot in acest articol vom analiza evolutia sistemelor de racire pe apa all-in-one de la Corsair, plecand de la H70 si pana la H110, trecand pe la H100, care va fi prezent si el in articol cu cateva teste si comparatii. Accentul va fi pus pe analiza calitatii si performantei “pure”, adica in regim de open stand si intr-o multitudine de TDP-uri si turatii.

Prefer sa fac acest lucru pentru ca un articol complet (dupa standardele mele) este aproape imposibil de facut, prin urmare folosesc conditii cat mai grele si egale (unde e posibil), menite sa diferentieze coolerele, creand o ierarhie clara.

 

Comentarii

6 comentarii la: Corsair H90 si H110 Review

 1. Ghiţă a scris pe:

  Bun…şi cine are Corsair H110 ce trebuie să facă ca să nu-i zboare cooleru’ prin interiorul carcasei? Cum ii putem imbunătăţi sistemul de prindere? Să aşteptăm H120 şi să sperămcă va rezolva problema?

 2. Ilinca Marius a scris pe:

  Foarte interesant comportamentul lui H110.Abia ce am achizitionat si eu unul.
  In ce priveste sistemul de prindere este ok macar ca backplate-ul folosit de H110/H90 este unul standard.Eu de exemplu l-am putut folosi pe cel metalic pe care-l aveam la placa de baza.

 3. Cosmin a scris pe:

  Nu vad de ce ar fi nevoie de adaptoare low noise, mai toate plăcile noi de baza au in bios parametrii pentru setarea turatiei fanurilor de cpu. In cazul meu, imi furnizeaza un minim de 740rpm catre H110, mai mult decât suficient pentru un sistem silent.
  Sistemul de prindere mi s-a părut simplu si ok, eficient, dar probabil ca nu ma incadrez in targetul test bench unde poate că e nevoie de ceva mai solid. Sa nu uitam că totusi e o soluție aio.
  As fi vrut sa aflu o părere legată de pompa, dar presupun ca nu se mai repeta problemele lui H100 (grind noise).

 4. poparamiro Post author a scris pe:

  @ Ghita

  Daca folosesti ventilatoarele stoc nu va zbura.
  Daca il remontezi, foloseste o pasta nu foarte vascoasa, aplicata la fel ca cea stoc.

  @ Ilinca Marius

  Pe langa un backplate solid, este nevoie si de o presiune mai mare, pentru a putea spune ca sistemul de prindere este bun. Multe CPU-uri au IHS-uri deformate, iar penalizarea de performanta va fi mai mare decat in articolul meu. In daily use penalizarile de performanta vor fi mult mai mici decat in conditii de bench, deci nu e un motiv foarte mare de ingrijorare.

  @ Cosmin

  Nu am trecut la lucruri negative lipsa adaptoarelor, dar era bine sa fie in pachet.

  Unul din scopurile articolelor mele este sa scot in evidenta slabiciunile produselor, lucru care se face cel mai bine folosind conditii dure.

  Sistemul de prindere poate fi considerat ok prin prisma rezultatelor, dar performanta putea fi si mai buna daca aveam un sistem de prindere performant.

  Ceea ce nu este defel ok, este sa pui backplate din plastic la acest nivel, sunt coolere care costa de 3 ori mai putin, si care au sisteme de prindere mai solide.

  Nu m-a deranjat zgomotul pompelor, nu sunt dead silent, dar in lipsa unei aparaturi de masura, prefer sa nu imi dau cu parerea.

  Ceea ce percep eu a fi acceptabil, pentru un maniac silent poate fi dezastru, si ma va injura pe drept.

 5. Lucian a scris pe:

  Salut! Intentionez sa cumpar zilele acestea un H90. Intreb, in cazul in care stie cineva, daca pe partea de pompa sunt ceva diferente (in bine sper) vis-a-vis de H70 . Stima !

 6. dorel a scris pe:

  Salutare, dețin un h110 și aș dorii sa îi schimb backplate-ul cu unul solid ce mi-ați putea recomanda astfel încât ca pasul șuruburilor sa potrivească, menționez ca placa mea de baza are socket 1155

Lasa-ne un comentariu: