Corsair ML120 RGB Elite si SP120 RGB Elite

Scris de: , in categoria: Racire, in 13 April, 2022.

Concluzii

 

Iata-ne ajunsi si la finalul acestei prezentari in care am putut vedea doua dintre solutiile celor de la Corsair in segmentul de ventilatoare: ML120 RGB Elite si SP120 RGB Elite. Corsair ML120 RGB Elite sunt varful de gama in acest moment si au impresionat inca de la testarea lor impreuna cu AIO-ul Corsair H150i Elite LCD, la finalul anului trecut. Zgomotul redus al motorului dat de rotorul cu levitatie magnetica, constructia solida cu atentie deosebita la zonele de decuplare cauciucata, ghid de aer Air-Guide ce canalizeaza si roteste fluxul de aer pentru o eficienta sporita, sunt calitati care certifica aceste afirmatii. Datorita silentiozitatii am observat faptul ca le putem rula confortabil la turatii mai ridicate comparativ cu ventilatoarele cu lagar traditional, fie ele si pe lichid.

Totusi, cele mai bune ventilatoare din lume (dupa parerea multora, inclusiv a noastra) vin cu un pret: setul de 3 ventilatoare ML RGB Elite de 120mm care include si Lightning Node Core costa in jur de 600lei. In cazul in care ni se pare mult si suntem dispusi sa renuntam la silentiozitate si la performanta la turatia maxima avem fratele mai mic SP120 RGB Elite (ML120 RGB Elite urca pana 2000rpm in timp ce SP120 RGB Elite urca pana la 1500rpm). Diferenta de pret este una destul de simtitoare pentru ca setul de 3 ventilatoare SP RGB Elite de 120mm care include si Lightning Node Core costa in jur de 350lei.

Daca avem un sistem performant in care nevoile de racire sunt mai ridicate, insa dorim sa-l tinem si destul de silentios, atunci Corsair ML120 RGB Elite este o alegere mai buna, pentru ca putem rula fara probleme la turatii mai ridicate. La un sistem cu nevoi termice modeste putem folosi fara probleme Corsair SP120 RGB Elite, insa ca ventilator de carcasa (asa cum a fost el gandit initial) isi face treaba fara probleme, silentios la turatii de 1000-1200rpm. Tehnologia Air-Guide si tehnologia de iluminare ARGB folosind 8 LED-uri Capellix propulseaza seria Elite in topul recomandarilor noastre in ceea ce priveste ventilatoarele atat pentru montarea pe radiatoare / coolere dar si in carcasa. Acesta este si motivul pentru care am considerat necesar un articol separat, pentru ca in afara de “nebuniile” lui Ramiro lab501 nu a mai vazut asa ceva, insa poate producatorii ne vor convinge pe viitor sa facem mai des astfel de articole.
 

Comentarii

4 comentarii la: Corsair ML120 RGB Elite si SP120 RGB Elite

 1. teo a scris pe:

  a parut 3090 Ti nvidia voi ati auzit de nu faceti review???

 2. Monstru a scris pe:

  Dai un mail frumos alora de la Nvidia, ii trimiti la origini pentru ca au fost marlani si nu au trimis placa si dupa aia discutam.

  Am primit de la MSI intre timp, publicam luni.

 3. nikozizsyuda a scris pe:

  Fain rew dar nu pot trece cu vederea pretul “extrem” de mic al acestor ventilatoare, practic un chilipir m-au ciuruit. Fie ele si cu levitatia lui Jesus la Inviere dar la pretul respectiv iti poti achizitiona fara probleme un AIO destul de bun care sa raceasca si un seria 12 intel cu ventilatoare normale si fara porcaria, idiotenia, monstruozitatea de RGB sau ARGB ce a ajuns sa invadeze toate componentele. Pc-ul pom de craciun ma lasa rece si cred ca de vina pentru acest trend imbecil sint doar cei nascuti dupa 2000, m…narii parca se numesc acesti indivizi/de. Ultima parte a comentariului reprezinta un pamflet…

 4. nikozizsyuda a scris pe:

  Fain rew.

Lasa-ne un comentariu: