Review – Be Quiet! Shadow Rock 3 White

Scris de: , in categoria: Racire, in 15 December, 2020.

Be Quiet! Shadow Rock 3

 
Anul acesta v-am prezentat 9 sisteme de racire de tip AIO si doar 2 solutii de racire clasice, “pe aer”. Cred ca aceasta proportie reflecta destul de fidel ceea ce se intampla in segmentul enthusiast, unde un numar din ce in ce mai ridicat de producatori se concentreaza pe solutii AIO, iar cateva nume grele, cum ar fi Noctua, ofera deja solutii de top pe aer de ani de zile.

Situatia se schimba insa daca avem mai putin de 400 RON la dispozitie, majoritatea AIO-urilor avand un pret mai ridicat. Acesta este segmentul solutiilor de racire pe aer, unde zeci de producatori concureaza furibund, in incercarea de a oferi o solutie cat mai performanta, pentru un pret cat mai scazut. Si in conditiile in care Noctua NH-D14 este redus in momentul de fata de la 446 RON la 343 RON, este lesne de inteles de ce acest segment de pret este atat de intens disputat.

Undeva mai jos (239 RON in momentul de fata la Shop4Pc), este pozitionat Be Quiet! Shadow Rock 3, un cooler optimizat pentru un TDP mediu si un air-flow scazut, practic un sistem de racire gandit pentru cei preocupati de silentiozitate, care nu au la dispozitie un buget foarte ridicat.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Be Quiet! Shadow Rock 3 White

  1. SeniL a scris pe:

    Multumesc pt review,detin un amd ryzen 5 2600 si cred ca este fix ce trebuie !

  2. Dreamcatcher a scris pe:

    Oo frumos review,eram interesat de mult cum se comporta un BeQuiet dat fiind faptul ca am achizitionat un Pure Rock 2 la doar 24 euro din DE, care e o idee sub acesta la 150W disipare.Partea proasta e cand il bagi in carcasa si mai sufla si un RTX 3070 vreo 275W de coci oua pe tempered glassul lateral.

    Personal n-am vazut peste 85 de grade,dar nu am decat un Ryzen 3600 dus stabil in 4.2 cu 1.3V,deci suge vreo 95W.Era interesant sa faci o proba intr-o carcasa decenta,random,dar sa fie inchisa de amorul artei cu ceva bestie inauntru.Cred ca intra in throttling lejer chiar si pe acest procesor.

    Era interesant sa puna un mod “Rage”,in care sa poti stabili o turatie pentru fan,cum doresti,sunt convins ca e foarte capabil.Asta e singurul minus,in rest nu-l auzi.Inainte aveam o pocnitoare de Hyper TX3 Evo si chiar daca nu s-au imbunatatit semnificativ temperaturile,te scotea din casa zgomotul celor 2700rot/min.

Lasa-ne un comentariu: