Review – Corsair A500

Scris de: , in categoria: Racire, in 23 March, 2020.

Rezultate

 
Am comparat Corsair A500 cu Noctua NH-D15 si Noctua NH-U12A, folosind doua viteze de rotatie – viteza maxima permisa de ventilatoarele ML120, adica 2500 rpm, pentru performanta maxima, respectiv 1500 rpm, pentru a obtine un bun raport intre nivelul de zgomot si performanta si nu in ultimul rand, pentru a putea realiza o comparatie directa cu NH-D15 cu ventilatoarele setate la aceeasi turatie.

Evident, discutam despre ventilatoare diferite, ba chiar si despre viteze de rotatie diferite, in marea majoritate a cazurilor, insa diferenta intre arhitecturi este destul de clara, iar dimensiunea si numarul de heatpipe-uri isi spun de asemenea cuvantul.

Asa cum Poparamiro a demonstrat-o in nenumarate randuri, tehnologia HDT ofera performante medii in cazul cooler-elor pentru procesor, cele mai performante solutii de racire de acest gen fiind cooler-ele de tip twin-tower, dotate cu o talpa solida, usor convexa, cu un minim de 6 heat-pipe-uri.

Corsair A500 nu este un cooler twin-tower, este echipat cu 4 heatpipe-uri iar contactul cu IHS-ul este direct, motiv pentru care eficienta radiatorului este mai scazuta decat in cazul lui NH-D15, de exemplu, Corsair A500 echipat cu doua ventilatoare la turatie maxima obtinand o temperatura cu 0.2 oC mai scazuta decat NH-D15 echipat cu ventilatorul stock.

Daca reducem turatia ventilatoarelor la 1500 rpm, diferenta creste la 2.6 oC, in favoarea lui NH-D15, echipat cu un singur ventilator, respectiv 4.2 oC, daca ne raportam la rezultatele obtinute de NH-D15 cu doua ventilatoare care ruleaza la 1500 rpm.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Corsair A500

  1. Crysti a scris pe:

    Se merita daca avea pretul mult mai redus decat Noctua NH-D15, asa fiind la acelasi pret….

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Eu as vrea sa vad o versiune cu talpa solida

  3. Liviu a scris pe:

    HDT la 100 de parai? Hahaha serios?

Lasa-ne un comentariu: