Review – Corsair A500

Scris de: , in categoria: Racire, in 23 March, 2020.

Prezentare

 
Corsair A500 este un hibrid interesant, incercand sa imbine forma de tower simplu cu arhitectura twin-tower. Astfel, avem de-a face cu un cooler de tip HDT, echipat cu 4 heatpipe-uri care intra in contact direct cu IHS-ul procesorului. Cele doua heatpipe-uri din exterior au 6mm diametru, in timp ce heatpipe-urile din interior au 8mm diametru.

Heatpipe-urile construite din cupru nichelat urca intr-un tower decupat in interior, alcatuit din 48 de lamele de aluminiu nichelat. Nu avem de-a face cu un twin-tower pur sange, deoarece lamelele sunt pur si sinplu decupate in interior si nu putem monta un ventilator acolo.

Remarcam de la bun inceput o serie de detalii tributare legendarului NH-D14 de la Noctua, cum ar fi sistemul de prindere si laturile zimtate ale lamelelor, dar si o serie de diferente cruciale, cum ar fi contactul de tip direct touch, faptul ca nu discutam despre un twin-tower per se, precum si numarul redus de heatpipe-uri.

Latura superioara este acoperita cu un capac din aluminiu, care forteaza practic air-flow-ul intr-o singura directie (fata-spate) si care poate fi inlaturat cu usurinta pentru a avea acces la suruburile sistemului de prindere. Cel mai interesant aspect in cazul lui Corsair A500 este modul in care ventilatoarele gliseaza pe sinele fixate de radiator, acesta fiind unul dintre cele mai ingenioase sisteme de atasare a ventilatoarelor de radiator pe care le-am vazut pana acum.

Prin comparatie cu Noctua NH-D15 (150x160x135mm), Corsair A500 are dimensiuni ceva mai modeste (137 x 169 x 103mm), insa, cu ventilatoarele montate, este ceva mai lung si mai greu decat NH-D15, datorita sistemului de prindere al ventilatoarelor.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Corsair A500

  1. Crysti a scris pe:

    Se merita daca avea pretul mult mai redus decat Noctua NH-D15, asa fiind la acelasi pret….

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Eu as vrea sa vad o versiune cu talpa solida

  3. Liviu a scris pe:

    HDT la 100 de parai? Hahaha serios?

Lasa-ne un comentariu: