Review – Corsair A500

Scris de: , in categoria: Racire, in 23 March, 2020.

Concluzii

 
Sistemele de racire de tip AIO, respectiv circuitele de racire cu lichid, au evoluat destul de mult in ultimii ani, permitand atingerea unor performante net superioare clasicelor cooler-e pe aer. Unul dintre motivele pentru care acest lucru s-a intamplat a fost si atingerea apogeului tehnologic al retetei heatpipe / lamela cu mult timp in urma, prin stabilirea unor retete destul de clare legate de forma, dimensiunea si calitatea fabricatiei necesare pentru producerea unui air cooler de top.

In ultimii ani, unii producatori au incercat sa aplice aceasta reteta, pentru a obtine sisteme de racire high-end cu performante cat mai bune, iar altii au incercat sa ofere produse cu un raport calitate / pret pentru fiecare categorie de pret, de la entry-level si pana la high-end.

Corsair A500 este incercarea producatorului american de a oferi performante de top in segmentul high-end si strict din punct de vedere al performantei out-of-the box au reusit asta. In fond, 4.2 oC fata de NH-D15 echipat cu doua ventilatoare cu viteza de rotatie similara reprezinta o diferenta medie, iar daca nivelul de zgomot nu ne intereseaza, diferenta este redusa semnificativ (1.4 oC).

Totusi, tinand cont de calitatea constructiei lui A500, se putea si mai bine, daca producatorul ar fi utilizat o talpa solida si un numar mai ridicat de heatpipe-uri. Sper ca in viitor sa vedem o revizie noua in acest sens, deoarece Corsair A500 are potential si poate obtine rezultate similare cu NH-D15, daca producatorul american va implementa o talpa solida si 5 sau 6 heatpipe-uri.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Corsair A500

  1. Crysti a scris pe:

    Se merita daca avea pretul mult mai redus decat Noctua NH-D15, asa fiind la acelasi pret….

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Eu as vrea sa vad o versiune cu talpa solida

  3. Liviu a scris pe:

    HDT la 100 de parai? Hahaha serios?

Lasa-ne un comentariu: