Review – Corsair H150i RGB Elite

Scris de: , in categoria: Racire, in 16 August, 2022.

Prezentare

 

Radiatorul si cele trei ventilatoare AF120 Elite sunt ambalate separat, acestea din urma putand fi montate pe oricare parte, in orice directie (push sau pull).  Ansamblul waterblock + pompa este dotat cu un cablu Type-C ce actioneaza ca un splitter pentru conexiunile necesare: SATA pentru alimentare, 3 conectori PWM cu 4 pini pentru controlul turatiei ventilatoarelor, USB pentru conectivitatea cu iCUE precum si o mufa pentru monitorizarea turatiei ventilatoarelor de catre placa de baza (multe nu trec de procedura de boot daca nu simt semnal pe conectorul CPU Fan).

Pasta termica este pre-aplicata si este suficienta chiar si pentru procesoare cu IHS-ul ceva mai mare, in timp ce pe lateralul pompei putem vedea un surub de golire al instalatiei sau de adaugare de lichid (la nevoie, pentru ca sistemul vine deja umplut, gata de folosire). Sistemul de prindere este usor de montat si exercita o presiune suficienta, calitatea constructie fiind excelenta din punctul meu de vedere. Furtunele sunt groase si pot pivota la iesirea din pompa pentru a putea fi asezate cat mai bine in carcasa.

Ventilatoarele AF120 Elite au 9 pale, folosesc lagare FDB si se pot controla PWM avand o turatie reglabila intre 400rpm-1850rpm. Sufix-ul Elite ne arata faptul ca beneficiem de AirGuide, care canalizeaza si roteste fluxul de aer pentru a avea pierderi cat mai mici si eficienta maxima in cazul amplasarii pe un radiator sau in fata unui filtru de praf. Acest lucru ar trebuie sa fie important mai ales la turatii mici, acolo unde fiecare adiere conteaza.

Pentru reglarea turatiei ventilatoarelor, a regimului de lucru al pompei sau a iluminarii, putem folosi software-ul deja binecunoscut voua, Corsair iCUE (mai multe detalii pe pagina urmatoare). Daca alegem sa nu ne folosim de programul celor de la Corsair, pompa si ventilatoarele vor fi ajustate automat in functie de temperatura lichidului de racire din instalatie, iar iluminarea va alterna (Rainbow).

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Corsair H150i RGB Elite

Lasa-ne un comentariu: