Review – Corsair H150i RGB Elite

Scris de: , in categoria: Racire, in 16 August, 2022.

Concluzii

 
Corsair H150i RGB Elite este un AIO de 360mm performant, penalizarea de performanta intre diferitele trepte de turatie fiind printre cele mai mici vazute pana acum – de exemplu intre 1850 rpm si 1600 rpm avem doar 1 grad diferenta. Responsabilitatea acestei performante o poarta noile ventilatoare Corsair AF120 Elite dotate cu 9 pale impreuna cu tehnologia AirGuide. Desi sunt echipate cu lagare cu lichid (FDB) acestea sunt destul de zgomotoase peste 1600rpm, semnatura sonora nici nu se compara cu ceea ce am vazut la ventilatoarele din gama ML, insa acest lucru este normal, avand in vedere beneficiile tehnologiei de levitatie magnetica. Totusi tind sa cred ca zgomotul vine de la palele care taie aerul si de la intersectia aerului cu lamelele din ghidul de aer.

Pompa folosita nu a adaugat zgomot sistemului nici la folosirea ei la turatie maxima (2900 rpm), insa majoritatea testelor au fost efectuate in modul Balanced (2450 rpm) pentru ca nu am observat nici o diferenta masurabila intre cele doua scenarii. Posibilitatea de control a turatiei ventilatoarelor prin intermediul iCUE ne usureaza munca de instalare si vine cu valoare adaugata pentru noul H150i RGB Elite. Calitatea constructiei, design-ul elegant ce implementeaza RGB doar pe corpul pompei, impreuna cu performanta solida, puncteaza pentru inca o lansare reusita a celor de la Corsair.

Corsair H150i RGB Elite costa 1000lei in magazinele din tara noastra, ceea ce il amplaseaza in segmentul high-end al AIO-urilor de 360mm, insa atata timp nu turati ventilatoarele peste 1500 – 1600rpm nici nu veti simti ca il aveti montat in sistem. Daca insa doriti silentiozitate deplina, recomand sa va orientati catre modelele echipate cu ventilatoare din seria ML Elite, dupa parerea mea cele mai bune ventilatoare de pe piata la ora actuala.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Corsair H150i RGB Elite

Lasa-ne un comentariu: