Review – EKWB EK-AIO 360 D-RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 29 January, 2021.

Concluzii

 
EKWB EK-AIO 360 D-RGB nu se gaseste in magazinele din Romania, insa poate fi comandat direct de pe site-ul EK, pretul cu tot cu taxe si livrare in Romania cu DPD fiind de 775lei. Pretul nu este mic, insa calitatea constructiei, a ventilatoarelor, garantia de 5 ani si faptul ca este proiectat de un producator cu renume din domeniul racirii cu lichid justifica pe deplin pretul cerut. As fi preferat ca firele de la waterblock / pompa sa fie trecute prin sleeving pentru un build mai curat, precum si includerea in pachet a unui controller RGB, oricant de simplu ar fi el, pentru ca nu toate lumea are o placa de baza cu suport ARGB. Am facut aceste precizari pentru ca pe piata avem AIO-uri ARGB chiar si la 450-550lei (Raijintek EOS 360 RBW, SilentiumPC Navis RGB 360, etc).

 

 

Sincer, ma bucur sa vad ca dupa 2 incercari mai putin reusite de a intra pe piata AIO-urilor, EKWB au scos pe piata un produs cu adevarat high-end, ferit de problemele din trecut. In primul rand au renuntat la modularitate si au optat pentru o pompa SPC dezvoltata in-house, integrata in waterblock.

Toate componentele acestui sistem AIO beneficiaza de aceeasi calitate cu care EK ne-au obisnuit deja in cazul componentelor sale pentru custom loop-uri. Desi este ceva mai scump decat produsele similare, EK-AIO 360 D-RGB exceleaza la performanta si calitatea constructiei, ceea ce va atrage multi entuziasti care nu vor sa se complice cu realizarea unui custom loop. Pe viitor as vrea sa vad o versiune livrata impreuna cu un controller ARGB (in genul seriei iCUE Elite Capellix de la Corsair) si eventual ventilatoare ceva mai cuminti (2250rpm genereaza destul de mult zgomot si nu este chiar necesar in cazul unui AIO de 360mm).

EK au in portofoliu controller-ul Loop Connect, insa la 55euro acesta nu ar fi chiar prima mea recomandare. Totul merge insa spre mai bine, EK-AIO reprezentand un nou inceput pe piata AIO-urilor pentru EKWB. Acum ramane de vazut ce urmeaza si cu ce noutati ne mai surprind prietenii nostri din Slovenia, acestia fiind extrem de activi in ultimul timp.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – EKWB EK-AIO 360 D-RGB

 1. Daniel Necula a scris pe:

  Un conector ARGB vad ca e pentru placi de baza asus (cel cu pin lipsa)dar celalalt conector e pentru placi de baza gigabyte ? Pentru ca e totusi diferenta intre conectori.

 2. Monstru a scris pe:

  Conectorul ARGB este standard, cu 3 pini si unul lipsa, indiferent ca discutam despre ASUS sau GIGABYTE.

 3. Daniel Necula a scris pe:

  Pe placa de baza gigabyte Z370 ultra gaming nu ai unde sa pui cel cu 3 pini si unul lipsa.

 4. Daniel Necula a scris pe:

  Placile noi aceasi conectori … dar gigabyte z370 nu are acel conector.

Lasa-ne un comentariu: