Review – EKWB EK-AIO 360 D-RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 29 January, 2021.

Rezultate

 

Incepem testele cu setarea maxima de turatie atat pentru ventilatoare (2250rpm), cat si pentru pompa (2450rpm), temperatura maxima a procesorului ajungand astfel la 70 oC. Remarcam performanta foarte ridicata a acestui AIO, un aport important avandu-l si turatia ridicata a ventilatoarelor impreuna cu carcasa Seasonic optimizata pentru airflow.

 

 

Mai departe am setat o turatie de 1800rpm pentru ventilatoare, prin urmare temperatura inregistrata de procesor a urcat pana la un maxim de 72 oC, o penalizare minima de performanta fata de turatia maxima, in conditiile unui comfort auditiv putin mai ridicat.

 

 

Mai departe am vrut sa vad cum se comporta AIO-ul daca setam 1400rpm pentru ventilatoare. In acest caz temperatura maxima atinsa de procesor se stabizeaza la 74 oC, sistemul ajungandcu un pas mai aproape de silentiozitate.

 

 

Apoi am vrut sa vad daca pot face sistemul ceva mai silentios setand ventilatoarele la o turatie de 1000rpm, temperatura maxima a procesorului a urcand astfel la un maxim de 78 oC. Cum ventilatoarele au devenit linistite, zgomotul pompei a ramas singurul care intrerupea linistea absoluta, prin urmare am scazut turatia pompei la 1700rpm penalizarea de performanta fiind minima, temperatura urcand pana la 80 oC.

 

 

Pentru o liniste absoluta am mai facut un pas, pastrand pompa la 1700rpm am coborat ventilatoarele la 800rpm, insa temperatura a urcat marginal pana la 82 oC. Intre diferitele scenarii de test vedem ca penalizarea de performanta este mica, temperatura crescand cu 2 oC la fiecare pas, ceea ce inseamna ca avem de-a face cu un AIO performant.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – EKWB EK-AIO 360 D-RGB

 1. Daniel Necula a scris pe:

  Un conector ARGB vad ca e pentru placi de baza asus (cel cu pin lipsa)dar celalalt conector e pentru placi de baza gigabyte ? Pentru ca e totusi diferenta intre conectori.

 2. Monstru a scris pe:

  Conectorul ARGB este standard, cu 3 pini si unul lipsa, indiferent ca discutam despre ASUS sau GIGABYTE.

 3. Daniel Necula a scris pe:

  Pe placa de baza gigabyte Z370 ultra gaming nu ai unde sa pui cel cu 3 pini si unul lipsa.

 4. Daniel Necula a scris pe:

  Placile noi aceasi conectori … dar gigabyte z370 nu are acel conector.

Lasa-ne un comentariu: