Review – EKWB EK-AIO 360 D-RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 29 January, 2021.

EKWB EK-AIO 360 D-RGB

 
Cu o istorie de peste 20 ani, EK Waterblocks reprezinta un punct de referinta pentru cei care vor sa utilizeze un custom loop, dar si pentru competitorii care se gandesc sa intre pe piata racirii cu lichid. Calitatea, performanta si ergonomia au fost intotdeauna atuurile EKWB atunci cand vorbim despre produsele dedicate custom loop, insa nu acelasi lucru se poate spune si despre AIO-urile lansate de EK de-a lungul timpului.

EK-XLC Predator a avut o mare problema cu scurgerile de apa pe la o-ring-urile de la waterblock, fortand EK sa retraga toate exemplarele vandute precum si la plata de compensatii catre clienti daca apa cursa a provocat pagube. A doua generatie de AIO-uri, EK-MLC Phoenix, a fost lansata in 2017 si a rezolvat problemele avute cu prima generatie, insa pretul se apropia de cel al unui loop custom, prin urmare succesul sau a fost destul de limitat.

Pe langa o pandemie care pare ca nu se mai termina, anul 2020 ne-a adus si primul AIO pur sange din partea EKWB, botezat sugestiv EK-AIO. Acesta renunta la modularitate si la pompa incorporata in radiator, abordand in schimb o structura clasica intalnita la majoritatea AIO-urilor de pe piata, pompa fiind incorporata in waterblock. EK-AIO vine in 3 variante diferentiate in functie de dimensiunea radiatorului: 120mm, 240mm sau 360mm. Sufixul D-RGB semnifica suportul pentru tehnologia ARGB atat pe capacul superior al waterblock-ului cat si prin ventilatoarele Vardar S livrate in pachet. Nu avem parte de un controller inclus in pachet, insa este asigurata compatibilitatea cu placile de baza de la principalii producatori. Haideti mai departe sa vedem ce gasim in pachet!

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – EKWB EK-AIO 360 D-RGB

 1. Daniel Necula a scris pe:

  Un conector ARGB vad ca e pentru placi de baza asus (cel cu pin lipsa)dar celalalt conector e pentru placi de baza gigabyte ? Pentru ca e totusi diferenta intre conectori.

 2. Monstru a scris pe:

  Conectorul ARGB este standard, cu 3 pini si unul lipsa, indiferent ca discutam despre ASUS sau GIGABYTE.

 3. Daniel Necula a scris pe:

  Pe placa de baza gigabyte Z370 ultra gaming nu ai unde sa pui cel cu 3 pini si unul lipsa.

 4. Daniel Necula a scris pe:

  Placile noi aceasi conectori … dar gigabyte z370 nu are acel conector.

Lasa-ne un comentariu: