Review – ENDORFY Navis F360 ARGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 10 May, 2023.

Prezentare

 

Radiatorul si cele trei ventilatoare Fluctus 120 PWM ARGB vin deja montate, conexiunile PWM si ARGB sunt daisy-chain, insa acestea sunt deja conectate si aranjate, prin urmare usureaza mult procesul de instalare.  Ansamblul waterblock + pompa are 3 conexiuni: un conector SATA pentru alimentarea pompei, un conector daisy-chain cu 3 pini pentru controlul iluminarii ARGB integrate in capacul pompei, precum si o mufa PWM cu 4 pini pentru setarea turatiei pompei de catre placa de baza (daca e nevoie). Pompa in sine are lagare ceramice, prin urmare zgomotul emis este minim si poate fi utilizata la turatie maxima fara nici un fel de problema (de ordin auditiv cel putin).

Pasta termica nu este pre-aplicata, aceasta este livrata intr-o siringa (Pactum PT-3) si este suficienta chiar si pentru procesoare HEDT cu IHS-ul ceva mai mare, ba chiar si pentru mai multe aplicari. Sistemul de prindere este usor de montat si exercita o presiune optima, calitatea constructiei fiind excelenta din punctul meu de vedere, demna de un produs premium. Furtunele sunt groase, au o lungime de 420mm si pot pivota la iesirea din pompa pentru a putea fi asezate cat mai bine in carcasa. Capacul pompei nu se poate roti pentru asezarea lui corecta din punct de vedere vizual, insa cei de la ENDORFY specifica pozitia optima din punct de vedere al performantei, aceasta fiind cea in care furtunele sunt asezate in partea stanga.

Ventilatoarele Fluctus 120 PWM ARGB dispun de iluminare ARGB, au 9 pale cu o forma speciala, folosesc lagare FDB si se pot controla PWM (prin intermediul conectorului proprietar) avand o turatie reglabila intre 250rpm-1800rpm. Forma palelor face ca aceste ventilatoare sa fie optimizate pentru presiune statica, prin urmare performanta in cazul amplasarii pe un radiator ar trebui sa fie asigurata, in timp ce lagarul pe lichid si coltarele de cauciuc puncteaza decisiv la capitolul silentiozitate.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: