Review – SilentiumPc Navis EVO ARGB 360 Rev 2.1

Scris de: , in categoria: Racire, in 21 September, 2021.

Prezentare

 

Cele trei ventilatoare Stella HP ARGB 120mm PWM vin deja montate pe radiator in configuratie push, insa le puteti demonta si inversa in caz ca preferati configuratia pull (asa am facut noi intrucat acesta este modul in care testam toate AIO-urile). Ventilatoarele sunt PWM, prin urmare au mufe cu 4 pini dar si ARGB, ceea ce inseamna ca mai au o mufa cu 4 pini (populata cu 3 pini) care se poate conecta la o singura mufa din placa de baza, ventilatoarele avand splitter inclus (se pot inlantui). Ventilatoarele pot urca la nevoie pana la o turatie maxima de 2300rpm, ceea ce este mai mult decat suficient, insa pentru a fi silentioase trebuie sa le setam la o turatie de 1000 -1200rpm.

Sistemul de prindere este metalic si exercita o presiune buna, insa este de departe cel mai dificil de montat intalnit de mine in ultimul timp, cauza fiind suruburile care trebuie insurubate de sus direct in backplate…. Furtunele sunt groase si pot pivota la iesirea din pompa pentru a putea fi asezate cat mai bine in carcasa. Iluminarea aRGB de pe waterblock se conecteaza la o mufa cu 4 pini (3 pini populati, alimentare 5V) in timp ce alimentarea pompei se realizeaza prin intermediul unei mufe SATA.

Pe langa ventilatoarele de calitate cu splitter integrat atat pentru PWM, cat si pentru iluminarea ARGB, am fost impresionat de baza de cupru si pompa cu lagar ceramic si motor cu 9 poli, lucruri de remarcat pentru un pret de vanzare de 600lei. In cazul in care placa noastra de baza nu are suport pentru iluminare ARGB, SilentiumPC a inclus in pachet un controller Nano-Reset cu peste 10 moduri de functionare prestabilite.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – SilentiumPc Navis EVO ARGB 360 Rev 2.1

  1. Fekete Tibor a scris pe:

    Cred ca pozele sunt inversate…
    Probabil ca daca tot ati montat ventilatoarele astfle, ati mai fi castigat cateva grade daca le-ai fi pus in fata radiatorului
    Din ce pot sa imi dau seama, radiatorul pare orientat cu hex-ul in sus (tuburile sunt in sus deci), prin urmare ramane aer care risca sa intre in pompa – poate afecta zgomot si fiabilitatea in timp

Lasa-ne un comentariu: