Review – SilentiumPc Navis EVO ARGB 360 Rev 2.1

Scris de: , in categoria: Racire, in 21 September, 2021.

Rezultate

 

Incepem testele cu setarea maxima de turatie pentru ventilatoarele PWM din pachet (2300rpm comunicat de producator, 1700rpm raportat de softul de monitorizare al placii de baza), temperatura maxima a procesorului ajungand astfel la 82 oC.

 

 

Mai departe am setat 1250 rpm pentru cele trei ventilatoare situate pe radiator, moment in care amprenta sonora s-a domolit mult (de notat ca avem carcasa de calitate si panoul lateral montat). Temperatura inregistrata de procesor a urcat pana la un maxim de 85 oC, o penalizare de 3 grade fata de performanta obtinuta la turatia maxima.

 

 

Am vrut apoi sa vad cum se comporta AIO-ul de 360mm de la SilentiumPC daca ne dorim un mediu complet tacut, prin urmare am setat ventilatoarele la 1000rpm unde am atins o temperatura de 88 oC.

 

 

Avem de-a face totusi cu un AIO de 360mm ce ar trebui sa se comporte bine la turatii scazute datorita suprafetei disipante generoase, asadar am coborat turatia celor 3 ventilatoare la 750rpm unde am obtinut o temperatura maxima de 93 oC, o penalizare de 5 grade fata de scenariul anterior.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – SilentiumPc Navis EVO ARGB 360 Rev 2.1

  1. Fekete Tibor a scris pe:

    Cred ca pozele sunt inversate…
    Probabil ca daca tot ati montat ventilatoarele astfle, ati mai fi castigat cateva grade daca le-ai fi pus in fata radiatorului
    Din ce pot sa imi dau seama, radiatorul pare orientat cu hex-ul in sus (tuburile sunt in sus deci), prin urmare ramane aer care risca sa intre in pompa – poate afecta zgomot si fiabilitatea in timp

Lasa-ne un comentariu: