Round-up – Polartherm X8 & X10 – 11 paste termice testate

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 24 December, 2024.

Rezultate

 

Inainte de a incepe seria rezultatelor, m-am gandit ca ar fi util sa centralizez intr-un tabel specificatiile tuturor pastelor termice testate, precum vascozitatea declarata si cea subiectiva, densitatea, conductibilitatea electrica, dar si cantitatile disponibile in comert.

 

 

Primul grafic ne arata Δtmax, adica diferenta dintre temperatura maxima atinsa de cel mai fierbinte nucleu Performance al CPU si temperatura ambientala maxima din timpul rularii testului. Aici vedem strict performanta de care este capabila pasta termoconductoare.

In cel de-al doilea grafic avem Δtavg, care reprezinta diferenta intre media temperaturilor maxime atinse de nucleele Performance ale CPU si temperatura ambientala maxima din timpul rularii testului. Aceasta este poate o valoare mai relevanta in practica, insa aici influenteaza rezultatele si granularitatea pastei si vascozitatea ei, cat de bine se intinde si umple toate crevasele dintre IHS si talpa coolerului.

Ultimul grafic ne arata un lucru interesant, mai exact diferenta intre cel mai rece si cel mai cald nucleu Performance. Si aici conteaza, pe langa performanta, si vascozitatea si granularitatea pastei. Pe pagina urmatoare comentam rezultatele si tragem cateva concluzii la finalul acestui mini-round-up.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Round-up – Polartherm X8 & X10 – 11 paste termice testate

  1. dor a scris pe:

    Super cadou de Crăciun! Sa aveti parte de sărbători cu bucurie si relaxare!

Lasa-ne un comentariu: