Test practic – EKWB RGB Custom Loop: Classic vs High-End
Concluzii
Asa cum va povesteam si mai devreme, exista o mica debandada pe site-ul celor de la EK – trebuie sa stii exact ceea ce ai nevoie pentru a decurge totul cum trebuie. Configuratorul ajuta si el, insa e destul de greu de folosit si ii lipsesc optiunile de personalizare avansata. Se incearca impartirea in doua game, Classic si Quantum, insa nu toate produsele poarta in denumire seria. Mai mult, in gama Quantum gasim atat produse RGB cat si D-RGB ceea ce e destul de greu de urmarit, insa pe viitoar tehnologia RGB analog va fi rezervata liniei Classic.
O surpriza placuta in testul de azi a reprezentat-o EK-KIT Classic RGB S360, care ofera tot ceea ce avem nevoie pentru numai 307.46 euro. Diferenta de 1-2 grade fata de configuratia premium ce foloseste componente din gama Quantum poate fi compensata de o turatie ceva mai ridicata a ventilatoarelor. Velocity RGB ofera pe langa o performanta mai buna si un plus de eleganta comparativ cu linia Classic, mai ales datorita faptului ca putem opta pentru modelele cu iluminare digitala D-RGB in care fiecare LED poate fi controlat independent. Pe site-ul EKWB, configuratia Quantum folosita de noi (am selectat EK-Vector RTX RE D-RGB pentru ca waterblock-ul VGA folosit de noi este EOL) costa 689.59 euro. De notat faptul ca la acest pret nu avem inclus nici un controller pentru iluminarea RGB, trebuie sa folosim placa de baza pentru control si sa fim atenti ce suporta (RGB sau D-RGB).
EK-Velocity sTR4 D-RGB este o forta a naturii, insa pentru a obtine o astfel de performanta design-ul sau este unul restrictiv pentru fluxul de lichid, ceea ce poate creste usor temperaturile celorlalte componente amplasate in acelasi loop. Acest dezavantaj insa este compensat de performanta foarte buna aratata, cu atat mai impresionanta cu cat Threadripper 2990WX vine cu 32 nuclee si 64 thread-uri. Pe site-ul EKWB, configuratia Quantum pentru platforma TR4 costa 710.09 euro.
EKWB vine cu o traditie si o experienta indelungata pe piata de custom watercooling, asadar asa cum ne puteam astepta produsele lor sunt excelente. Totusi nu pot sa nu remarc lipsa unui ecosistem pus la punct, cum am vazut de exemplu in cazul celor de la Corsair, cu al lor Hydro X. Optiunea unui controller D-RGB precum si folosirea exclusiva D-RGB pentru gama Quantum mi se pare ceva normal pentru anul 2020. Suportul pentru montarea pompei pe ventilatoare, senzorul de temperatura a apei incluse in pachetul pompei si backplate-ul placii video inclus in pachetul waterblock-ului VGA sunt cateva dintre lucrurile care le-am apreciat in cazul seriei Hydro X de la Corsair si as aprecia daca EKWB ar prelua cateva din ele – ar face viata utilizatorilor mult mai usoara.
Per total pot spune faptul ca EKWB ne-au aratat un line-up competitiv cu o performanta puternica, insa imi doresc sa vad sa vad o delimitare mai clara intre produse si un ecosistem gandit pentru consumatorul de rand, care nu este atat de tehnic incat sa cunoasca toate acronimele folosite.
Comentarii
Niciun comentariu la: Test practic – EKWB RGB Custom Loop: Classic vs High-End
Pingback: Test practic – EKWB RGB Custom Loop: Classic vs High-End - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie
Pingback: Test practic - Alphacool Custom Loop - lab501