Thermaltake Frio Advanced si Xilence M612PRO in teste
METODOLOGIE
Avem de-a face cu aceeasi metolologie prezentata aici, cu precizarea ca s-a folosit doar platforma 1366 in regim de open stand si cu ajustari in privinta programelor folosite, a frecventelor si TDP-urilor.
Setarile folosite sunt urmatoarele:
TDP-uri
- 3800MHz @1.34v (MM), QPI @1.33v, RAM @ 1.75V
- 4000MHz @1.53v (MM), QPI @1.45v, RAM @ 1.95V
Turatii
- 800 rpm
- 1200 rpm
- 1600 rpm
- 4000 rpm
- 6000 rpm
Pentru placa de baza a fost activat loadline calibration iar tensiunile au fost masurate cu multimetrul digital pentru a avea o informatie cat mai exacta. In BIOS voltajele pentru QPI si memorie au fost setate manual pentru ca au o influenta destul de mare asupra TDP-ului procesorului, lucruri studiate si probate aici. Pe grafic vor fi trecute in clar absolut toate conditiile importante de testare, pentru a putea intelelege mai bine despre ce este vorba si a nu induce in eroare cititorul.
- temperatura mediului ambient
- frecventa si voltaj
- turatie folosita
- pasta termica folosita
- felul testarii (open stand/case)
- coolerul/coolerele folosite
- informatii suplimentare (unde este cazul), de exemplu semnalarea atingerii throttle-ului, adica “fail“
Programe folosite la testare:
- Windows 7 x64 Ultimate
- Linx 0.6.4
- Real Temp 3.59
- Cpu-Z 1.57.2
- Prime95 25.9 64bit (doar la testele de tdp foarte mare)
Temperatura in load a fost obtinuta prin rularea timp de 10 minute a programului Linx 0.6.4, dupa ce in prealabil am lasat 5 minute sistemul in desktop cu procesorul 100% liber. Pentru testele de High TDP am folosit Prime 95 timp de 2 minute in idle si 5 minute in load, la o turatie de 600rpm. Inregistrarea temperaturii a fost facuta cu programul RealTemp, a fost trecuta in grafic media aritmetica a temperaturilor maxime obtinute de cele 4 core-uri. Temperatura specificata in grafic trebuie sa fie cea maxima pentru a observa distanta ramasa pina la TJmax deoarece daca procesorul depaseste TJmax va intra in throttle si performanta va avea de suferit.
Metoda de aplicare a pastei termice se observa in poza de mai jos. Prolimatech PK-1 este potrivit si pentru sistemele de prindere cu presiune mai mica datorata vascozitatii optime.
Comentarii
Salut, de ce nu realizati in loc de ditai articolul un tutorial filmat am intelege mult mai bine, cred ca ar fi si mult mai explicit. Numai bine!
salut am folosit linx 0.6.4 la maxim si imi sacadeaza sunetul si ferestrele lam dat la real si sa blocat tot c poate fi?