AMD anunta Navi – AMD Radeon RX5700 XT si AMD Radeon RX5700

Scris de: , in categoria: Stiri, in 11 June, 2019.

AMD Radeon RX5700 XT

 
Si de aceasta data AMD au anuntat simultan atat noi procesoare, cat si noi placi video, indelunga asteptata arhitectura Navi, sau RDNA cu o numesc cei de la AMD, fiind de asemenea anuntata la E3. Astfel, aici am aflat ca avem de-a face cu o arhitectura complet noua, practic urmatorul mare nod arhitectural de la AMD dupa GCN-ul lansat in urma cu 7 ani, implementata in prima faza in consolele next-gen si doua placi grafice noi.

Astfel, Microsoft au anuntat deja Xbox Project Scarlett, in timp ce Sony au facut un anunt similar legat de Playstation 5. Ambele vor fi bazate pe chip-uri custom, care vor integra procesoare AMD Ryzen 3000 si unitati de procesare grafica AMD Navi, AMD adjudecandu-si practic piata consolelor high-end.

Daca luam in calcul si parteneriatul cu Google pentru Stadia, respectiv parteneriatul cu Samsung pentru viitoarele chipset-uri produse de acestia, putem spune ca Radeon a incetat de mult sa mai fie un brand dedicat placilor grafice pentru PC, fiind practic un brand dedicat gaming-ului in toate formele sale.

Din acest motiv, nu ar trebui sa ne mire faptul ca arhitectura Navi este calibrata si optimizata cel mai probabil pentru segmentul care va vinde cele mai multe unitati (consolele next gen), AMD urmand sa livreze catre gigantii Microsoft si Sony peste 100 de milioane de chipset-uri in urmatorii ani.

In aceste conditii, AMD au anuntat astazi doua modele pentru PC, bazate pe noua arhitectura RDNA, mai precis AMD Radeon RX5700 XT si AMD Radeon RX5700. Acestea ataca segmentul mainstream (RTX 2070, GTX 1080, Vega 56) si vor fi disponibile in Iulie, impreuna cu o serie de tehnologii noi de la AMD, cum ar fi AMD Fidelity FX, AMD Radeon Image Sharpening, AMD Anti-Lag si AMD Contrast Adaptive Sharpening. Despre acestea, precum si despre noua arhitectura RDNA, veti putea citi in curand un material LAB501.

 

Comentarii

2 comentarii la: AMD anunta Navi – AMD Radeon RX5700 XT si AMD Radeon RX5700

  1. Cristi a scris pe:

    Noul blower AMD: vine curbat de caldura din fabrica.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Sau a fost scapat pe jos in fabrica 🙂

Lasa-ne un comentariu: