Asrock – PCI-e 3.0 si gama Fatal1ty

Scris de: , in categoria: Stiri, in 2 August, 2011.

Asrock nu e un producator care a aparut foarte des pe site-ul nostru desi e in primii 4 producatori mondiali de placi de baza (si in top 3 pe piata romaneasca), si asta din cauza ca focus-ul lor pe modelele interesante pentru noi nu a fost unul foarte mare. العاب الكازينو مجانا Ei bine, in perioada recenta Asrock a facut ceva pasi seriosi catre zona entuziastilor, iar odata cu lansarea platformei Intel Sandy Bridge au lansat si parteneriatul cu Jonathan Wendell, mult mai cunoscut gamerilor si pasionatilor de hardware drept “Fatal1ty”.

Ei bine, astazi am avut ocazia sa vedem pe viu cele mai noi modele din oferta Asrock, garnisite cu o tehnologie ceva mai speciala, si anume PCI-e 3.0. Prima data am vazut “pe viu” PCI-e 3.0 la IDF in toamna lui 2010 si va spuneam atunci ca o vom vedea in produse retail abia odata cu Sandy Bridge E; ei bine, pentru ca Sandy Bridge E a fost amanat unii producatori s-au grabit sa implementeze PCi-e 3.0  in platformele actuale, multumita chip-urilor produse de PLX. العب وربح Desi nu sunt singurii care au anuntat placi de baza cu PCI-e 3.0, Asrock sunt primii care le arata in varianta retail si functionala, urmand sa fie disponibile si in magazinele romanesti in cursul lunii August.

Deasemenea, va spuneam despre colaborarea cu Fatality; ei bine, rodul acestei colaborari ce dispune si de PCI-e 3.0 se numeste Fatality Z68 Professional Gen 3 si arata cam in felul urmator:

Pe langa configuratia hardware si schema coloristica deosebita, modelele Fatal1ty vin cu un port USB special a carui polling rate se poate seta on-the-fly dintr-un software proprietar, ce permite si overclocking, LAN traffic shaping si alte nebunii.

Gama Fatal1ty contine si un model de placa de baza pentru AMD construit in jurul chipset-ului 990FX; asemanarile si deosebirile dintre cele doua le puteti observa in imaginea de mai jos:

Cei de la Asrock sunt atat de increzatori in cea au realizat incat nu ezita sa isi arate dintii catre principalii competitori, care nu au miscat inca nimic in directia PCI-e 3.0.

Si daca tot ne-au aratat placile de baza si tehnologiile aferente, cei de la Asrock au zis ca n-ar fi rau sa il aduca pe Fatal1ty in persoana ca sa ne vorbeasca putin despre produse, gaming si sa raspunda provocarilor oricarui ar fi indraznit sa ii conteste calitatile de multiplu campion mondial in Quake 3.

Nu multi au reusit sa ii ia macar un punct, desi la un moment dat era singur contra 3-4 jucatori. موقع مراهنات المباريات