IDF 2010 – PLX arata PCI-e 3.0

Scris de: , in categoria: Stiri, in 15 September, 2010.

PLX, compania probabil cunoscuta in zona desktop datorita componentelor destinate interconectarii celor doua chip-uri grafice de pe placile video dual-GPU, a aratat la IDF 2010 prima conexiune functionala PCI-e de generatia  a 3-a.

Deoarece e inca in stadiu experimental si nu exista placi de baza care sa suporte asemenea conexiune, cei de la PLX au folosit 2 lane-uri PCI-e 3.0 pentru a interconecta un sistem ce face streaming multimedia precum si o unitate de stocare ce foloseste un sistem RAID de SSD-uri la un alt sistem ce receptioneaza datale transmise si le afiseaza. In orice caz, cantitatea de date transmise este mult mai mica decat ce ar suporta standardul PCI-e 3.0, si anume  de 8 Gb/s pentru fiecare lane, de doua ori mai mult decat in cazul PCI-e 2.0; si controllerele PLX suporta pana la 96 lane-uri.

PLX vor avea tehnologia gata de comercializare la inceputul lui 2011, insa inca se asteapta definitivarea standardului PCI-e 3.0 de catre PCI-SIG. Probabil prima data cand vom putea vedea PCI-e 3.0 implementat in sistemele noastre de acasa va fi odata cu lansarea platformei high-end pentru Sandy Bridge ce foloseste Socket R, undeva la sfarsitul lui 2011.

Comentarii

7 comentarii la: IDF 2010 – PLX arata PCI-e 3.0

  1. Sandy Bridge high-end? Asta înseamnă că ni le vom permite și noi, muritorii de rând, prin 2013 (dacă nu vine sfârșitul lumii peste noi până atunci).

  2. ferike a scris pe:

    si poza aia de sus, cu logo-ul AMD, care e treaba? 🙂

  3. Micutzu Post author a scris pe:

    Exemplificare a utilizarii componentelor PLX pe placile grafice. AMD a avut stand la IDF 2009 aratand solutiile grafice, nu stiu de ce ti se pare iesit din comun.

  4. toate placile grafice amd dual gpu folosesc chipuri PLX pentru interconectarea chipurilor.

  5. ferike a scris pe:

    Micutzu: poate un pic sunt eu de moda veche, dar pe vremea mea, cand am fost la I(ntel)DF AMD n-avea stand. :))

    IraqI_Freedom: multumesc pt incercarea de a ma ilumina 🙂 dar ma tem ca ai cam gresit persoana 🙂

  6. persanul a scris pe:

    da, poza cu 4870 X2 nu are ce cauta intr-un articol despre solutia PCI-e 3.0 care a fost prezentata la I(ntel)DF
    probabil s-a dorit o prezentare a firmei PLX, insa in acest caz o poza cu “Intel Matrix Storage Manager support -PLX” era mult mai potrivita

  7. Micutzu Post author a scris pe:

    @ferike – se mai schimba lucrurile 🙂

    @persanul – multumim pentru opinie. Nu am inteles insa ce legatura are pachetul software denumit “Intel Matrix Storage Manager” cu PLX, si cu ce ar ajuta o poza cu el. Deasemenea, orice comentarii sunt binevenite, insa avem rugamintea sa nu declarati un email fictiv cand introduceti un comentariu, de obicei nu le acceptam chiar daca reusesc sa treaca de filtrul anti-spam.

Lasa-ne un comentariu: