Computex 2010 – Asus Immensity cu Lucid Hydra

Scris de: , in categoria: Stiri, in 31 May, 2010.

Maine incepe targul Computex 2010 din Taipei, si asa cum speram sa va obisnuim de-acum incolo, suntem prezenti la fata locului pentru a va tine la curent cu cele mai interesante noutati. Primul stand de unde va prezentam produse in premiera mondiala este cel al Asus, care este aproape gata sa isi primeasca vizitatorii incepand de maine:

Ce ne-a atras cel mai mult atentia a fost conceptul Asus Immensity, un model de placa de baza Socket LGA 1366 la care si varful de gama actual Rampage III Extreme se uita temator; in afara de constructia specifica a unei placi de baza de top din seria Republic of Gamers, ce nu face rabat la nimic cand e vorba de calitate si performanta, intalnim si prezenta surprinzatoare a chip-ului Lucid Hydra, ce permite utilizarea simultana a doua placi grafice diferite ba chiar si de la producatori diferiti cu scopul de a obtine maximul de performanta posibil. Singura dezamagire din punctul nostru de vedere e ca nu are decat doua sloturi PCI-e 16X, astfel incat variantele de combinare a diferitelor placi grafice sunt limitate.


O alta noutate aproape la fel de interesanta e aplicarea conceptului Sabertooth si asupra chipset-ului X58, modelul numindu-se bineinteles Asus Sabertooth X58. Facilitatile principale ale modelelor Sabertooth sunt stratul ceramic texturat folosit pentru izolarea antioxidanta a PCB-ului, care imbunatateste astfel transferul termic cu mediul inconjurator, precum si tranzistorii si condensatorii “military grade”, facandu-le astfel potrivite pentru utilizarea intr-un mediu de lucru foarte dur.

Am avut ocazia sa vedem deasemenea varianta “restransa” a lui Asus Rampage III Extreme, si anume Asus Rampage III Gene. Desi e mai mica si mai inghesuita, nu lasati dimensiunea sa va pacaleasca, posibilitatile acestei mici jucarii ii permit sa iasa cu fruntea sus din confruntari cu modele de dimeniuni normale fara probleme.

Si trecand de la o “imensitate” la modele din ce in ce mai mici, ajungem si la cea mai simpatica placa de baza din standul Asus: Asus AT5IONT-I Deluxe. Motorizata de un procesor Intel Atom din seria 500 integrat si dotata cu optiuni ce nu se gasesc nici pe unele desktop-uri cu pretentii – gen Wi-Fi integrat, acest model foloseste racire complet pasiva si poate fi inima unui sistem HTPC foarte mic si elegant dar totodata modern ce s-ar potrivi la fix in sufrageria dumneavoastra.

Comentarii

Niciun comentariu la: Computex 2010 – Asus Immensity cu Lucid Hydra

Lasa-ne un comentariu: