Computex 2011 – ASUS Maximus IV Gene-Z pictorial in premiera

Scris de: , in categoria: Stiri, in 31 May, 2011.

De ASUS Maximus IV Gene-Z am mai vorbit dar atunci am avut la dispozitie doar pozele de referinta. Astazi in cadrul Computex am putut analiza placa pe toate partile si chiar va putem oferi un pictorial in premiera. Imi cer scuze de pe acum ca nu am putut scoate heatsink-urile pentru ca nu port o surubelnita la mine in buzunarul de la spate 🙂

De la prima vedere se poate observa ca placa nu este atat de “hardcore” ca si Maximus IV Extreme dar sincer sa fiu nici nu este nevoie pentru un procesor Sandy Bridge. Din informatiile de pana acum se pare ca micuta “bestie” mITX nu este deloc departe de fratele sau mai mare. Vom incerca cu siguranta acest lucru atunci dupa terminarea targului.

VRM-ul care se ocupa de alimentarea procesorului este digital si alcatuit din 8+4 faze (CPU + iGPU). De controller de memorie se ocupa un VRM cu 2 stagii si 2 tranzistoare MOSFET asezat in stanga procesorului.

Pe placa putem gasi si facilitatile de overclocking deja devenite obisnuinta pentru placile din seria ROG: puncte de masura pentru diversele tensiuni de pe placa, ROG Connect, Debug LED, butoane Reset, Power si Clear CMOS. Gamerii mai indrazneti ar putea chiar sa faca o configuratie SLI sau CFX folosind cele 2 sloturi PCI-Express 16x. In rest avem dotarile standard din ultimul timp: 2 x Asmedia USB 3.0, Intel Gigabit LAN, Realtek ALC889.

Sincer mi se pare o placa excelenta pentru un HTPC cu “muschi” sau chiar un desktop de gaming miniatural cu SLI sau CFX. In continuare va las in compania unei galerii de poze:

.

Comentarii

Niciun comentariu la: Computex 2011 – ASUS Maximus IV Gene-Z pictorial in premiera

Lasa-ne un comentariu: