ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 May, 2013.

ASUS ROG RAIDR Express 240GB

 

Cand te gandesti la un produs ROG ASUS, ai imaginea unui produs pentru care nu s-au facut sacrificii. Din acest motiv prima unitate de stocare a producatorului taiwanez nu putea sa fie decat un SSD PCI-Express, pentru ca un SSD obisnuit SATA 3 era prea… mainstream.

Desi au incercat si alti producatori acesta abordare (OCZ, Intel, etc) ASUS este prima companie care a reusit sa lanseze un SSD PCI-Express care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil. Mai mult, acesta nu are nevoie de drivere si vine la pachet cu o suita software excelenta pentru configurarea cat mai buna a sistemului: SSD TweakIt. Putem optimiza parametrii de performanta si fiabilitate (Prefetch, SWAP, Temp folder, etc), putem alege sa cream un drive RAMDisk pentru cele mai accesate fisiere si putem opera de asemenea in mod hibrid (RAMDisk + SSD + HDD).

Sunt curios sa vad ce solutie hardware a adoptat ASUS precum si cum se comporta aceasta in testele noastre, unde avem si un concurent surpriza. Cum spune o vorba celebra: “Some say it’s the fastest SSD on the market… but we say only this: Samsung 840 Pro 256GB!”

 

_MG_1453

 

Comentarii

7 comentarii la: ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

 1. neophitus a scris pe:

  Va costa maximum 1.2E/GB, asta se traduce in 2000 RON doar daca raportul Euro/RON ajunge la 7. 🙂
  Altfel spus, va costa in jur de 300 de euro.

 2. Poate faceti o comparatie cu echivalentul de 240GB de la OCZ http://www.nordichardware.com/Software/ocz-introduces-trim-enabled-revodrive-3-max-iops.html, care are TRIM (chiar daca nu e boot-abil). mai rapid ar zice unii si la acelasi pret…

 3. daniel a scris pe:

  Nu erau alte solutii pcie bootabile inaintea acestui Raidr?

  Ca de ex:
  http://thessdreview.com/our-reviews/super-talent-raiddrive-upstream-220gb-pcie-ssd-review-plug-and-play-bootable-and-1gbs-speed/

  Also located on the PCB which is unique to PCIe SSDs, at least at this point, is a Spansion 16M S29AL016J70TF102 Boot Sector Flash Module which enables your system to boot from the card itself. As remarkable as it seems, our system recognized the card immediately and installation of the OS was a snap.

  Sau astea:

  http://thessdreview.com/daily-news/latest-buzz/owc-releases-first-fully-bootable-pcie-ssd-for-mac-and-pc/

  http://thessdreview.com/hardware/peripherals/owc-mercury-accelsiorm-pcie-msata-controller-review/

 4. matose Post author a scris pe:

  Erau, numai ca RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

 5. doru a scris pe:

  Quote: RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

  Se poate ca au pornit de la cel mai bun hardware si au taiat pana au ajuns la aceste specificatii…

 6. bogdan a scris pe:

  buna, este posibil sa folosesc acesata unitate intr un server dell care deja are o matrice raid 10 cu hdd uri?

 7. Monstru a scris pe:

  Vrei sa o folosesti pentru OS? Atata timp cat ai suficiente lane-uri PCI-E in procesor/procesoare, nu ar trebui sa ai nici o problema. Solutia RAID este integrata iar tot ansamblul comunica prin PCI-E cu procesorul.

Lasa-ne un comentariu: