ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 May, 2013.

Sistemul de test

 

Platforma de test

CPU

Core i7 3770K

Placa de baza

ASUS Maximus V Extreme

Racire

Corsair H80

Memorii

2x4GB Team Xtreem 2133MHz CL9

SSD

Kingston HyperX SSD 240GB

Sursa

Seasonic P1000

Carcasa

Dimastech Benchtable Easy v2.5

Temp ambient

23 oC

Frecventa CPU

5000MHz

Drivere AHCI

Intel RST

Sistem de operare

Windows 7 Ultimate x64 SP1

 

Pentru a testa performanta SSD-urilor fara a avea vreo limitare din cauza sistemului de test am ales o platforma Intel Z77 alcatuita din procesorul Intel Core i7 3770k tactat la 5GHz si placa de baza ASUS Maximus V Extreme.

Racirea procesorului a fost asigurata de Corsair H80, coolerul standard pentru platforma de test, in timp ce alimentarea sistemului a fost realizata de obisnuita de acum Seasonic P1000.

SSD-urile au fost conectate la porturile SATA 3 native in timp ce RAIDR Express 240GB a fost conectat direct la CPU printr-un slot PCI-Express 3.0 8x, iar BIOS-ul a fost setat pentru a permite activarea tehnologiei AHCI. Tot pentru a obtine rezultate optime am folosit ca sistem de operare Windows 7 Ultimate x64 SP1 cu ultimele update-uri si cu driverul AHCI Intel Rapid Storage Technology instalat.

Pentru o repetabilitate cat mai buna a testelor, fiecare SSD a fost conectat ca drive secundar la sistem. Testarea a inceput de fiecare data dupa un Secure Erase, iar testele au fost rulate de fiecare data in aceeasi ordine. Cum spuneam in introducere, am introdus in test pe langa SSD-ul testat azi si 3 dintre cele mai rapide SSD-uri SATA 3 aflate in acest moment pe piata: OCZ Vector 256GB, Corsair Neutron GTX 240GB precum si nou-venitul Samsung 840 Pro 256GB care face furori pe toate forumurile si site-urile de specialitate.

 

 

Comentarii

7 comentarii la: ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

 1. neophitus a scris pe:

  Va costa maximum 1.2E/GB, asta se traduce in 2000 RON doar daca raportul Euro/RON ajunge la 7. 🙂
  Altfel spus, va costa in jur de 300 de euro.

 2. Poate faceti o comparatie cu echivalentul de 240GB de la OCZ http://www.nordichardware.com/Software/ocz-introduces-trim-enabled-revodrive-3-max-iops.html, care are TRIM (chiar daca nu e boot-abil). mai rapid ar zice unii si la acelasi pret…

 3. daniel a scris pe:

  Nu erau alte solutii pcie bootabile inaintea acestui Raidr?

  Ca de ex:
  http://thessdreview.com/our-reviews/super-talent-raiddrive-upstream-220gb-pcie-ssd-review-plug-and-play-bootable-and-1gbs-speed/

  Also located on the PCB which is unique to PCIe SSDs, at least at this point, is a Spansion 16M S29AL016J70TF102 Boot Sector Flash Module which enables your system to boot from the card itself. As remarkable as it seems, our system recognized the card immediately and installation of the OS was a snap.

  Sau astea:

  http://thessdreview.com/daily-news/latest-buzz/owc-releases-first-fully-bootable-pcie-ssd-for-mac-and-pc/

  http://thessdreview.com/hardware/peripherals/owc-mercury-accelsiorm-pcie-msata-controller-review/

 4. matose Post author a scris pe:

  Erau, numai ca RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

 5. doru a scris pe:

  Quote: RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

  Se poate ca au pornit de la cel mai bun hardware si au taiat pana au ajuns la aceste specificatii…

 6. bogdan a scris pe:

  buna, este posibil sa folosesc acesata unitate intr un server dell care deja are o matrice raid 10 cu hdd uri?

 7. Monstru a scris pe:

  Vrei sa o folosesti pentru OS? Atata timp cat ai suficiente lane-uri PCI-E in procesor/procesoare, nu ar trebui sa ai nici o problema. Solutia RAID este integrata iar tot ansamblul comunica prin PCI-E cu procesorul.

Lasa-ne un comentariu: