ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 May, 2013.

 

CrystalDiskMark 3.0.1

 

CrystalDiskMark are marele avantaj ca putem seta genul de date cu care sa lucreze programul: compresibile (0Fill) sau incompresibile (Random). Daca folosim date incompresibile, rezultatele sunt similare cu cele obtinute de AS SSD Benchmark cu exceptia unei foarte importante diferente: ambele efectueaza mai multe rulari, numai ca AS SSD inregistreaza valoarea medie a rularilor in timp ce CDM inregistreaza valoarea maxima. Acesta este motivul pentru care am prezentat rezultatele AS SSD Benchmark mai devreme in timp ce pentru CrystalDiskMark avem altceva planuit.

Am decis sa profit de faptul ca putem masura cu acelasi program si implicit cu aceeasi cantitate de date atat performanta in lucrul cu date compresibile cat si cu date incompresibile. Dupa ce am efectuat cele doua seturi de masuratori, am impartit rezultatul obtinut cu date incompresibile la rezultatul obtinut cu date compresibile. Rezultatul ne arata pierderea de performanta suferita, o valoare cat mai apropiata de 1 fiind de preferat.

 

cdm_read

 

cdm_write

 

Toate SSD-urile prezente in test, inafara de RAIDR Express 240GB, folosesc controllere fara compresie asadar acestea obtin raportul 1 pe linie. Asa cum am vazut si in AS SSD pierderea la citire este minima in timp de la scriere pierdem peste 25% din performanta atunci cand trecem la date necompresibile.

 

Comentarii

7 comentarii la: ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

 1. neophitus a scris pe:

  Va costa maximum 1.2E/GB, asta se traduce in 2000 RON doar daca raportul Euro/RON ajunge la 7. 🙂
  Altfel spus, va costa in jur de 300 de euro.

 2. Poate faceti o comparatie cu echivalentul de 240GB de la OCZ http://www.nordichardware.com/Software/ocz-introduces-trim-enabled-revodrive-3-max-iops.html, care are TRIM (chiar daca nu e boot-abil). mai rapid ar zice unii si la acelasi pret…

 3. daniel a scris pe:

  Nu erau alte solutii pcie bootabile inaintea acestui Raidr?

  Ca de ex:
  http://thessdreview.com/our-reviews/super-talent-raiddrive-upstream-220gb-pcie-ssd-review-plug-and-play-bootable-and-1gbs-speed/

  Also located on the PCB which is unique to PCIe SSDs, at least at this point, is a Spansion 16M S29AL016J70TF102 Boot Sector Flash Module which enables your system to boot from the card itself. As remarkable as it seems, our system recognized the card immediately and installation of the OS was a snap.

  Sau astea:

  http://thessdreview.com/daily-news/latest-buzz/owc-releases-first-fully-bootable-pcie-ssd-for-mac-and-pc/

  http://thessdreview.com/hardware/peripherals/owc-mercury-accelsiorm-pcie-msata-controller-review/

 4. matose Post author a scris pe:

  Erau, numai ca RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

 5. doru a scris pe:

  Quote: RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

  Se poate ca au pornit de la cel mai bun hardware si au taiat pana au ajuns la aceste specificatii…

 6. bogdan a scris pe:

  buna, este posibil sa folosesc acesata unitate intr un server dell care deja are o matrice raid 10 cu hdd uri?

 7. Monstru a scris pe:

  Vrei sa o folosesti pentru OS? Atata timp cat ai suficiente lane-uri PCI-E in procesor/procesoare, nu ar trebui sa ai nici o problema. Solutia RAID este integrata iar tot ansamblul comunica prin PCI-E cu procesorul.

Lasa-ne un comentariu: