ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 May, 2013.

 

_MG_1484

_MG_1495

_MG_1496

_MG_1509

_MG_1525

 

Inlaturand carapacea de metal precum si masivul radiator din aluminiu, identificam rapid si solutia folosita de ASUS pentru constructia RAIDR Express. Este vorba de o arhitectura RAID 0 formata din doua SSD-uri de cate 120GB bazate pe controllere Sandforce SF-2281. Fiecare SSD beneficiaza de memorie flash Toshiba 19nm Sync MLC cu pagini de 16kB, fiind interconectate de un controller RAID Marvell 88SE9230.

Datorita arhitecturii este lesne de inteles ca asezarea SSD-ului PCI-Express pe un slot cu conectare directa la procesor ne va oferi performante mai bune, ceea ce am si facut. Dezavantajul este ca in cazul unei platforme Sandy Bridge si Ivy Bridge asta inseamna trecerea automata a placii video in mod 8x. O alta observatie este faptul ca TRIM-ul nu pare sa functioneze decat atunci cand SSD-ul este conectat direct la procesor.

Cum spuneam si mai devreme suita software de la ASUS mi se pare excelenta si foarte potrivita atat pentru incepatori cat si pentru cei care stiu ce fac. Putem alege optimizare in modul automatic sau putem regla noi parametrii doriti. Desi mi se pare o idee buna pentru uzul de zi cu zi, eu am testat solutia ASUS fara RAMDisk pentru ca vreau sa aflu exact performanta drive-ului.

 

snaphsot0019

snaphsot0020

snaphsot0021

 

Comentarii

7 comentarii la: ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

 1. neophitus a scris pe:

  Va costa maximum 1.2E/GB, asta se traduce in 2000 RON doar daca raportul Euro/RON ajunge la 7. 🙂
  Altfel spus, va costa in jur de 300 de euro.

 2. Poate faceti o comparatie cu echivalentul de 240GB de la OCZ http://www.nordichardware.com/Software/ocz-introduces-trim-enabled-revodrive-3-max-iops.html, care are TRIM (chiar daca nu e boot-abil). mai rapid ar zice unii si la acelasi pret…

 3. daniel a scris pe:

  Nu erau alte solutii pcie bootabile inaintea acestui Raidr?

  Ca de ex:
  http://thessdreview.com/our-reviews/super-talent-raiddrive-upstream-220gb-pcie-ssd-review-plug-and-play-bootable-and-1gbs-speed/

  Also located on the PCB which is unique to PCIe SSDs, at least at this point, is a Spansion 16M S29AL016J70TF102 Boot Sector Flash Module which enables your system to boot from the card itself. As remarkable as it seems, our system recognized the card immediately and installation of the OS was a snap.

  Sau astea:

  http://thessdreview.com/daily-news/latest-buzz/owc-releases-first-fully-bootable-pcie-ssd-for-mac-and-pc/

  http://thessdreview.com/hardware/peripherals/owc-mercury-accelsiorm-pcie-msata-controller-review/

 4. matose Post author a scris pe:

  Erau, numai ca RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

 5. doru a scris pe:

  Quote: RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

  Se poate ca au pornit de la cel mai bun hardware si au taiat pana au ajuns la aceste specificatii…

 6. bogdan a scris pe:

  buna, este posibil sa folosesc acesata unitate intr un server dell care deja are o matrice raid 10 cu hdd uri?

 7. Monstru a scris pe:

  Vrei sa o folosesti pentru OS? Atata timp cat ai suficiente lane-uri PCI-E in procesor/procesoare, nu ar trebui sa ai nici o problema. Solutia RAID este integrata iar tot ansamblul comunica prin PCI-E cu procesorul.

Lasa-ne un comentariu: