ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 May, 2013.

 

Anvil Pro 1.0

 

anvil_read

anvil_write

 

Anvil Pro este un nou program destinat testarii SSD-urilor, aflat inca in faza beta. Am ales sa iau in considerare scorul obtinut de fiecare SSD la citire si scriere. Nu am vrut sa sar la gatul lui ASUS pentru folosirea unei solutii Sandforce pana nu am vazut rezultatele, care sincer sa fiu sunt cam dezamagitoare. Dar nu ar trebui sa ne mire pentru ca este vorba de un controller depasit conectat in RAID printr-un controller care e ok (nu stralucit) care induce si latenta aditionala.

Daca la citire RAIDR Express e tot pe acolo cu Vector si Neutron GTX, la scriere Anvil este nemilos si il claseaza pe ultimul loc.

 

anvil_4kread

anvil_4kwrite

 

La capitolul IOPS lucrurile nu stau neaparat mai bine, cei 100.000 IOPS de pe cutie se traduc in maxim ~20.000 IOPS la citire si ~79.000 IOPS la scriere… Samsung 840 Pro 256GB e cam din alt film, nu degeaba e laudat peste tot.

 

anvil_4kqd16read

anvil_4kqd16write

 

Comentarii

7 comentarii la: ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

 1. neophitus a scris pe:

  Va costa maximum 1.2E/GB, asta se traduce in 2000 RON doar daca raportul Euro/RON ajunge la 7. 🙂
  Altfel spus, va costa in jur de 300 de euro.

 2. Poate faceti o comparatie cu echivalentul de 240GB de la OCZ http://www.nordichardware.com/Software/ocz-introduces-trim-enabled-revodrive-3-max-iops.html, care are TRIM (chiar daca nu e boot-abil). mai rapid ar zice unii si la acelasi pret…

 3. daniel a scris pe:

  Nu erau alte solutii pcie bootabile inaintea acestui Raidr?

  Ca de ex:
  http://thessdreview.com/our-reviews/super-talent-raiddrive-upstream-220gb-pcie-ssd-review-plug-and-play-bootable-and-1gbs-speed/

  Also located on the PCB which is unique to PCIe SSDs, at least at this point, is a Spansion 16M S29AL016J70TF102 Boot Sector Flash Module which enables your system to boot from the card itself. As remarkable as it seems, our system recognized the card immediately and installation of the OS was a snap.

  Sau astea:

  http://thessdreview.com/daily-news/latest-buzz/owc-releases-first-fully-bootable-pcie-ssd-for-mac-and-pc/

  http://thessdreview.com/hardware/peripherals/owc-mercury-accelsiorm-pcie-msata-controller-review/

 4. matose Post author a scris pe:

  Erau, numai ca RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

 5. doru a scris pe:

  Quote: RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

  Se poate ca au pornit de la cel mai bun hardware si au taiat pana au ajuns la aceste specificatii…

 6. bogdan a scris pe:

  buna, este posibil sa folosesc acesata unitate intr un server dell care deja are o matrice raid 10 cu hdd uri?

 7. Monstru a scris pe:

  Vrei sa o folosesti pentru OS? Atata timp cat ai suficiente lane-uri PCI-E in procesor/procesoare, nu ar trebui sa ai nici o problema. Solutia RAID este integrata iar tot ansamblul comunica prin PCI-E cu procesorul.

Lasa-ne un comentariu: