ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 May, 2013.

 

_MG_1541

_MG_1545

_MG_1555

_MG_1530

 

Cutia poarta bineinteles culorile ROG, negru si rosu, gasind pe aceasta scrise toate informatiile de care avem nevoie. De acolo aflam si vitezele la care ne putem astepta, care nu sunt extrem de spectaculoase pentru un SSD PCI-Express: 830MB/s la citire si 810MB/s la scriere.  In cutie gasim un manual de instalare, CD-ul cu aplicatii precum si un sticker ROG.

SSD-ul propriu-zis arata foarte bine, in partea superioara avand scrisul luminat rosu “RAIDR”. In partea din spate avem un switch prin intermediul caruia putem selecta modul de functionare: Legacy (SSD-ul este vazut in BIOS normal si il folosim exact cum am folosi un HDD) sau UEFI (compatibil doar cu sistemele UEFI 2.0 ce permit boot-ul mult mai rapid direct in sistemul de operare). De notat ca performanta nu este afectata de acest mod de functionare.

 

_MG_1423

_MG_1463

_MG_1443

 

Comentarii

7 comentarii la: ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

 1. neophitus a scris pe:

  Va costa maximum 1.2E/GB, asta se traduce in 2000 RON doar daca raportul Euro/RON ajunge la 7. 🙂
  Altfel spus, va costa in jur de 300 de euro.

 2. Poate faceti o comparatie cu echivalentul de 240GB de la OCZ http://www.nordichardware.com/Software/ocz-introduces-trim-enabled-revodrive-3-max-iops.html, care are TRIM (chiar daca nu e boot-abil). mai rapid ar zice unii si la acelasi pret…

 3. daniel a scris pe:

  Nu erau alte solutii pcie bootabile inaintea acestui Raidr?

  Ca de ex:
  http://thessdreview.com/our-reviews/super-talent-raiddrive-upstream-220gb-pcie-ssd-review-plug-and-play-bootable-and-1gbs-speed/

  Also located on the PCB which is unique to PCIe SSDs, at least at this point, is a Spansion 16M S29AL016J70TF102 Boot Sector Flash Module which enables your system to boot from the card itself. As remarkable as it seems, our system recognized the card immediately and installation of the OS was a snap.

  Sau astea:

  http://thessdreview.com/daily-news/latest-buzz/owc-releases-first-fully-bootable-pcie-ssd-for-mac-and-pc/

  http://thessdreview.com/hardware/peripherals/owc-mercury-accelsiorm-pcie-msata-controller-review/

 4. matose Post author a scris pe:

  Erau, numai ca RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

 5. doru a scris pe:

  Quote: RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

  Se poate ca au pornit de la cel mai bun hardware si au taiat pana au ajuns la aceste specificatii…

 6. bogdan a scris pe:

  buna, este posibil sa folosesc acesata unitate intr un server dell care deja are o matrice raid 10 cu hdd uri?

 7. Monstru a scris pe:

  Vrei sa o folosesti pentru OS? Atata timp cat ai suficiente lane-uri PCI-E in procesor/procesoare, nu ar trebui sa ai nici o problema. Solutia RAID este integrata iar tot ansamblul comunica prin PCI-E cu procesorul.

Lasa-ne un comentariu: