ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 May, 2013.

 

PCMark 7 Storage Test

 

pcmark

 

Testul Secondary Storage din benchmark-ul PCMark 7 simuleaza lucrul zilnic cu HDD-ul in diferite aplicatii uzuale (jocuri, arhivare, decodare, etc) iar apoi returneaza un scor utilizatorului. In opinia mea, acest scor reflecta foarte bine comportamentul SSD-ului in folosirea zilnica. Samsung 840 Pro 256GB  iese castigator aici, obtinand totodata si cel mai mare scor scos vreodata de un SSD pe platforma noastra de test.

 

ATTO Disk Benchmark

 

atto_read

 

 

atto_write

 

ATTO Disk Benchmark este prietenul producatorilor de SSD-uri bazate pe controllere Sandforce. Acesta lucreaza numai cu date compresibile aratand niste cifre uluitoare care mai sunt si afisate in KB in loc de MB, multi convertind direct impartind la 1000 in loc de 1024 cat este paritatea (1MB = 1024KB).

Cum RAIDR Express este bazat pe controllere Sandforce, acesta beneficiaza din plin de faptul ca ATTO lucreaza cu date compresibile, drept urmare rezultatele obtinute sunt bune. Rezultatele noastre nu au reusit sa se ridice la acelasi nivel cu cele inscriptionate pe cutie din 2 motive: ASUS nu a impartit la 1024 pentru transformarea din KB in MB, ci la 1000 🙂 si au folosit de asemenea parametrii modificati pentru ATTO (transfer size = 8GB, length = 2GB, QD = 10).

 

Comentarii

7 comentarii la: ASUS ROG RAIDR Express 240GB Review

 1. neophitus a scris pe:

  Va costa maximum 1.2E/GB, asta se traduce in 2000 RON doar daca raportul Euro/RON ajunge la 7. 🙂
  Altfel spus, va costa in jur de 300 de euro.

 2. Poate faceti o comparatie cu echivalentul de 240GB de la OCZ http://www.nordichardware.com/Software/ocz-introduces-trim-enabled-revodrive-3-max-iops.html, care are TRIM (chiar daca nu e boot-abil). mai rapid ar zice unii si la acelasi pret…

 3. daniel a scris pe:

  Nu erau alte solutii pcie bootabile inaintea acestui Raidr?

  Ca de ex:
  http://thessdreview.com/our-reviews/super-talent-raiddrive-upstream-220gb-pcie-ssd-review-plug-and-play-bootable-and-1gbs-speed/

  Also located on the PCB which is unique to PCIe SSDs, at least at this point, is a Spansion 16M S29AL016J70TF102 Boot Sector Flash Module which enables your system to boot from the card itself. As remarkable as it seems, our system recognized the card immediately and installation of the OS was a snap.

  Sau astea:

  http://thessdreview.com/daily-news/latest-buzz/owc-releases-first-fully-bootable-pcie-ssd-for-mac-and-pc/

  http://thessdreview.com/hardware/peripherals/owc-mercury-accelsiorm-pcie-msata-controller-review/

 4. matose Post author a scris pe:

  Erau, numai ca RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

 5. doru a scris pe:

  Quote: RAIDR Express este prima solutie “care este compatibil TRIM, suporta atat Windows 8 Fast Boot cat si modul Legacy si este totodata bootabil”

  Se poate ca au pornit de la cel mai bun hardware si au taiat pana au ajuns la aceste specificatii…

 6. bogdan a scris pe:

  buna, este posibil sa folosesc acesata unitate intr un server dell care deja are o matrice raid 10 cu hdd uri?

 7. Monstru a scris pe:

  Vrei sa o folosesti pentru OS? Atata timp cat ai suficiente lane-uri PCI-E in procesor/procesoare, nu ar trebui sa ai nici o problema. Solutia RAID este integrata iar tot ansamblul comunica prin PCI-E cu procesorul.

Lasa-ne un comentariu: