Computex 2023 – Alphacool – Ventilatoare si waterblock-uri noi

Scris de: , in categoria: Stiri, in 7 June, 2023.

Alphacool

 

In standul prietenilor de la Alphacool am putut vedea poate unul dintre cele mai interesante produse vazute la Computex-ul din acest an, cel putin din punctul meu de vedere. Este vorba de ventilatorul Apex Stealth Metal, primul ventilator din lume care foloseste o izolare completa a partilor generatoare de vibratii fata de carcasa lui. Pentru carcasa ventilatorul s-a folosit metalul – disponibil in culorile alb, argintiu sau negru – atat pentru o mai buna stabilitate mecanica, cat si pentru a minimiza zgomotul prin evitarea rezonantei. Decuplarea vibratiilor este realizata prin folosirea de o-ring-uri de cauciuc intre rama de metal si carcasa interioara care adaposteste motorul cu lagarul si rotorul.

Mai mult decat atat, motorul foloseste 6 poli pentru a minimiza zgomotul generat precum si un lagar pe lichid HDB (Hydro Dynamic Bearing). De un design optimizat au parte si palele lui Apex Stealth Metal, insa mai multe detalii despre fluxul de aer si presiunea statica vor fi publicate in viitor. Pretul va fi in linie cu ventilatoarele high-end deja existente pe piata, adica undeva la 30$ / 30€, insa constructia si rezultatele in practica (le-am putut testa in cadrul vizitei in standul Alphacool) sunt spectaculoase. Abia le asteptam sa ajunga in retail!

Pe langa carcasa modulara din carbon (despre care vom discuta intr-un material separat) si ventilatoarele Apex Stealth Metal, Alphacool a mai aratat un waterblock pentru CPU: Core 1. Acesta are un design complet din cupru, beneficiaza de un nou design al coldplate-ului dar si de tehnologia 3D Jet Flow. Ca si culori putem alege dintre alb, argintiu, argintiu cu ARGB, negru sau negru cu ARGB. De remarcat sistemul de retentie – una dintre problemele pe care le-am raportat si noi referitoare la vechile modele –  a fost complet reproiectat, atat pentru waterblock, cat si pentru AIO-ul Core 2 Aurora si acesta din urma fiind o aparitie noua la Computex-ul din acest an. In cazul in care aveti nevoie de un radiator serios pentru a disipa o cantitate enorma de caldura, Alphacool ne-a aratat Core T45 Aurora care este construit exclusiv din cupru, avand o grosime de 45mm, insa carcasa exterioara este fabricata din aluminiu si include iluminare ARGB Aurora.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: