Computex 2023 – InWin

Scris de: , in categoria: Stiri, in 5 June, 2023.

InWin

 
InWin au avut un stand spectaculos anul acesta, usor diferit fata de ce vedeam de obicei, dar in acelasi timp pastrand traditia companiei de a iesi din tipare. De ce spun asta? Ei bine, in primul rand pentru ca am vazut o serie de carcase “normale” si ma refer aici la nou lansata InWin F5, un mid-tower ATX care ofera utilizatorilor posibilitatea de a personaliza panoul frontal, dar si de a monta placa video in ce pozitie isi doresc, sau deja binecunoscuta InWin A5.

Am vazut de asemenea si un sistem modificat construit de catre Dave Alcock (EKWB) in InWin 977EK Concept Case, rezultatul colaborarii intre cele doua companii. De departe insa accentul a fost pus pe carcasele modulare, InWin aratand nu mai putin de trei modele / familii de modele. Astfel, daca in anii trecuti ne obisnuisem sa vedem cate o nava spatiala (H-Frame, X-Frame, S-Frame), anul acesta accentul cade pe carcase modulare, gandite pentru piata DIY.

Astfel, cele trei serii pe care le-am putut admira anul acesta la Computex au fost DUBILI (o anagrama pentru I Build), Mod Free / Mod Free Mini si POC One. DUBILI eete o carcasa de mari dimensiuni (E-ATX) construita din aluminiu, care este livrata sub forma de piese pe care utilizatorul le poate asambla. Disponibila in doua variante de culoare (gri si auriu), DUBILI poate fi asamblata in mai multe feluri, cu manere pentru un transport mai usor, sau picioare inalte pentru o mai buna admisie a aerului prin latura inferioara.

Pentru cei care isi doresc o carcasa DIY compacta, InWin propun seria POC One, o carcasa unica prin faptul ca este livrata sub forma de panouri interconectate cu ajutorul unor piese textile, asamblarea fiind foarte rapida si usoara. POC One poate fi pozitionata atat in pozitie verticala, cat si in pozitie orizontala, iar aspectul este unul cu adevarat unic.

Adevarata vedeta a acestui Computex, in cazul InWin, este conceptul Mod Free, o carcasa complet modulara, sau mai bine zis o serie de module care pot fi conectate pentru a construi o carcasa oricat de mare sau complexa ne dorim. Practic seria Mod Free este alcatuita din 3 module, mai precis MOD I (motherboard tray), MOD II (montantul sursei) si MOD III (montantul unitatilor de stocare), care pot fi combinate si conectate in orice pozitie ne-am dori.

Practic, putem construi o carcasa de dimensiuni normale, pozitionand modulele de care avem nevoie cum ne dorim, sau un adevarat monstru de dimensiuni colosale, bazat pe mai multe module, asa cum au expus InWin la intrarea in stand. Din pacate nu mi-a trecut prin cap sa prind si o persoana in cadru pentru a avea un punct de referinta legat de dimensiune, dar va pot spune de pe acum ca behemotul din antepenultima imagine de pe aceasta pagina este de departe cea mai mare carcasa construita vreodata.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: