Computex 2023 – Predator Storage

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 June, 2023.

Predator Storage

 

Divizia de stocare a celor de la Predator este operata independent de celelalte game de produse, proiectarea si productia fiind in sarcina BIWIN Storage, un producator de top specializat in domeniul DRAM si SSD. In cadrul intalnirii avute anul acesta la Computex 2023 am putut vedea in premiera noul kit Predator Hermes RGB DDR5 echipat cu IC-uri Hynix A-die si care poate urca pana la 8000MHz. De remarcat faptul ca BIWIN are acces direct la waferele cu IC-uri, impachetarea si sortarea fiind facuta exclusiv in-house.

PCB-ul are 10 layere pentru o integritate cat mai buna a semnalului, cea mai mica frecventa disponibila pentru kitul Hermes RGB DDR5 fiind de 6800MHz CL32 la 1.4v, un binning destul de agresiv daca ma intrebati pe mine. Sincer sunt curios cum merg si cum se compara cu brandurile populare (G.Skill, Kingston, Corsair, Patriot), insa asteptarea va fi destul de scurta pentru ca un kit de Hermes RGB DDR5 deja a aterizat in bagajul nostru cu care ne intoarcem de la Computex.

Desi a fost lansat la finalul lunii februarie, Predator GM7 este un SSD PCIe 4.0 accesibil, multumita arhitecturii care nu implica folosirea de memorie DRAM (DRAM-less). Astfel costul dar si caldura degajata sunt reduse, performanta urcand totusi pana la 7200MB/s la citire, respectiv 6300MB/s la scriere. Acest lucru este posibil datorita folosirii unui cache SLC precum si suportului pentru Host Memory Buffer – de remarcat totodata faptul ca Predator GM7 nu are nevoie de racire precum alte SSD-uri M.2 PCIe 4.0.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: