Computex 2023 – Solidigm

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 June, 2023.

Solidigm

 

Solidigm este o companie tanara, rezultata in urma achizitionarii in 2020 a diviziei NAND a Intel de catre gigantul coreean SK Hynix. Prin aceasta tranzactie Intel a renuntat la divizia proprie de SSD-uri si alte produse ce incorporeaza memorie NAND, mare parte din echipa mutandu-se deja la Solidigm, insa toate IP-uri referitoare la producerea waferelor de memorii si toti angajatii de R&D vor face trecerea pana in 2025, cand achizitia va fi completa. Prin urmare la standul Solidigm din cadrul Computex 2023 am putut vedea atat produse Intel, cat si noile produse dezvoltate sub brand-ul Solidigm.

Am putut vedea atat Solidigm P41 Plus, care este un SSD PCIe 4.0 accesibil cu viteze de pana la 4125MB/s la citire si 3325MB/s la scriere, cat si varful de gama P44 Pro, care poate urca pana la 7000MB/s la citire si 6500MB/s la scriere. Ce mi s-a parut impresionant a fost faptul ca Solidigm P44 Pro nu are nevoie de racire masiva, acesta poate fi montat fara probleme intr-un Sony PS5 sau chiar rulat in RAID 0 pentru a obtine performante echivalente cu SSD-urile PCIe 5.0: peste 12700MB/s la citire si peste 12200MB/s la scriere. Aceste performante au fost obtinute fara racire pasiva instalata pe cele doua P44 Pro, acestea ramanand reci la atingere.

Beneficiind de experienta echipei Intel, Solidigm a dezvoltat propriul software pentru monitorizarea si optimizarea performantei SSD-urilor proprii. Acesta este denumit Solidigm Synergy 2.0 si rescrie driverul standard cu unul optimizat in-house, mai mult decat atat permite update-ul de firmware precum si activarea Fast Lane care mentine in cache cele mai accesate date pentru un spor considerabil de performanta. Prin dezvoltarea Synergy 2.0, cei de la Solidigm vor sa se diferentieze fata de restul producatorilor de SSD-uri, lucru posibil datorita experientei inginerilor Intel, combinat insa cu tehnologia si forta financiara a unui gigant precum SK Hynix.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: