Facilitati noi pentru entuziasti de la Biostar

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 January, 2010.

Biostar a anuntat 2 noi tehnologii destinate celor care vor sa stoarca si ultima picatura din sistemele lor: Game Boost – GT60 destinate procesoarelor cu nucleu Clarkdale si BIO-unlocKING destinate procesoarelor AMD cu nuclee deblocabile (pentru mai multe informatii privind deblocarea puteti citi AMD Phenom II X2 550 BE: Tutorial de transformare in quad-core).

Game Boost – GT60 permite ajustarea frecventei cat si a voltajului placii video integrate in noile procesoare bazate pe nucleul Clarkdale (Pentium G6950 / Core i3 5XX / Core i5 6XX). De la 733MHz inginerii de la Biostar au urcat IGP-ul Intel pana la 1200MHz, sporul de performanta in 3D Mark 2006 fiind de peste 60% (de la 1705 la 2724). De asemenea placile de baza Biostar overclockeaza din start placa video integrata la 766MHz (de la 733MHz), asadar si cei mai “cuminti” utilizatori vor beneficia de un usor spor de performanta. Lab501 va testa cu siguranta acest aspect pentru ca in redactia noastra tocmai a sosit varful de gama Biostar TH55 XE:

BIO-unlocKING este o tehnologie dedicata procesoarelor AMD care vin din fabrica cu unul sau mai multe nuclee inactive. Astfel, apasand in timpul secventei de BOOT tasta F3 veti transforma procesorul intr-unul triple-core, iar tasta F4 il va transforma intr-unul quad-core. Sistemul optimizeaza automat parametrii ACC (Advanced Clock Calibration), pentru functionarea cu 3, respectiv 4 nuclee.

Pentru utilizatorii avansati sunt disponibile in BIOS setari de activare / dezactivare pentru fiecare nucleu. Astfel pot si chiar oprite nuclee functionale pentru a optimiza consumul si disiparea de caldura. Pentru overclocking-ul extrem avem posibilitatea de a lasa un singur nucleu activ si chiar sa alegem care anume.

Comentarii

Un comentariu la: Facilitati noi pentru entuziasti de la Biostar

  1. Interesanta treaba cu deblocarea.

Lasa-ne un comentariu: