ICT 2016 – Acer

Scris de: , in categoria: Stiri, in 2 May, 2016.

Acer

 
Ne-am gandit sa pastram si anul acesta traditia si sa incepem cu Acer, in fond, anul acesta chiar am vazut cateva produse pe gustul meu la sediul lor. Desigur, atentia pentru IoT nu a scazut, Acer lansand doua produse dedicate exact acestui segment. Acer grandPad este o tableta pentru varstnici, gandita ca un pachet dispozitiv + servicii. Astfel, tableta in sine este gratuita, uitilizatorii achitand valoarea lunara a serviciului catre operatorul telecom. O astfel de tableta este gandita special pentru a fi utilizata de catre septugenari si octagenari – interfata este simpla si intuitiva, pictogramele au dimensiuni generoase, tableta este dotata cu optiuni pentru monitorizarea utilizatorului, s.a.m.d.

Xplova X5 este un computer portabil pentru biciclisti, care are atat rolul de dispozitiv de navigatie GPS cat si de action-cam, camera video fiind integrata. Desigur si acest dispozitiv este conectat la server, membrii unei echipe putand urmari locatia celorlalti colegi, in timp ce antrenorul poate observa atat pozitionarea fiecaruia pe harta cat si conditia fizica a acestora (puls, etc). Evident, un astfel de dispozitiv se adreseaza comunitatilor de pasionati, prin urmare acestia pot face schimb de trasee, tot cu ajutorul lui Xplova.

De aceasta data insa, in afara de dispozitivele de tip IoT, am avut placerea sa ne jucam si cu cele mai noi masini de gaming ale celor de la Acer, lansate la New York cu doar o saptamana in urma. Astfel, am putut sa vedem pe viu notebook-ul Acer Predator 17 X, dotat cu procesor Intel Core i7 6820HK si placa grafica Nvidia GeForce GTX 980. Acesta este racit cu ajutorul unui nou sistem de racire, denumit AeroBlade, alcatuit din trei ventilatoare metalice. Spre deosebire de vechiul sasiu Predator, in acest caz admisia aerului rece se face prin latura frontala a notebook-ului, in timp ce evacuarea aerului cald este realizata prin spate. Alte dotari interesante pe care Predator 17 X le ofera cumparatorilor sunt posibilitatea de a overclocka atat procesorul cat si nucleul grafic, tastatura cu iluminare RGB, posibilitatea de a monta 4 unitati de stocare, precum si certificarea VR Ready.

Desigur, Predator 17 X nu a fost singura vedeta, sistemul Acer Predator G1 captandu-ne atentia in egala masura. Acesta rafineaza reteta propusa de Acer Predator G6, reducand drastic dimensiunile si aducand o serie de optiuni in plus. Astfel, Predator G1 accepta placi video Nvidia GeForce GTX 980 Ti si Titan X, in ciuda form-factor-ului redus, este dotat cu iluminare customizabila pe masca frontala, solutie audio Creative Sound Blaster X-Fi MB5, placa de retea Killer DoubleShot Pro, precum si cu conectivitate USB 3.1 Type-C port Gen 2 (10 Gb/s). Am remarcat de asemenea si suportul pentru casti pentru ambele laturi ale sistemului.

Nu in ultimul rand, am vazut acolo si un proiect de modding bazat pe Acer Predator G6, periferice de gaming Acer (mouse, mousepad, headset, rucsac, etc), precum si monitorul Acer Predator Z1. La final, am vizitat centrul de design Acer, dar datorita confidentialitatii unor produse prezentate acolo nu am putut realiza prea multe fotografii. Sa spunem doar ca am vazut cum arata viitorul…

 

Acer-01

Acer-18

Acer-19

Xplova X5_01_Map

Acer-02

Acer-03

Acer-04

Acer-05

Acer-06

Acer-07

Acer-08

Acer-09

Acer-10

Acer-11

Acer-12

Acer-13

Acer-14

Acer-15

Acer-16

Acer-17

Acer-20

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: