In premiera – Thermalright MUX 120 LGA1156 cooler

Scris de: , in categoria: Stiri, in 4 September, 2009.

Echipa lab501 va pune la dispozitie in premiera mondiala imagini cu Thermalright MUX 120, cel mai nou produs Thermalright, destinat platformei Intel LGA 1156.

Dupa cum bine stiti, lansarea noilor procesoare core i5 si core i7 pe socket 1156 este iminenta, iar producatorii de coolere trebuie sa fie pregatiti cu oferte cat mai bune. Pentru ca vorbim de oferte bune, una dintre ele pare a fi si acest nou cooler care desi seamana foarte mult cu True Spirit, un produs oferit de brandul ieftin Thermalrigt (si anume Cogage), da dovada de o calitate superioara a constructiei. In cele ce urmeaza vom studia putin caracteristicile acestui cooler incercind sa punctam aspectele importante.

.

MUX10

MUX05

.

Am precizat ca Thermalright MUX 120 se aseamana cu produsul Cogage in special datorita faptului ca are aceleasi dimensiuni cu True Spirit dar si acelasi numar de heatpipe-uri. In pozele de mai jos este comparat cu Thermalright Ultra 120 Extreme (TRUE) si se poate observa  ca este putin mai ingust,  dar calitatea constructiei este asemanatoare. Spre deosebine de Cogage True Spirit, Thernalright MUX 120 are lamelele si heatpipe-urile nichelate, lucru intalnit in special la coolerele de top.

.

MUX11

MUX12

.

Un aspect mai putin placut este prezenta sistemului de retentie cu push-pins, insa trebuia sa luam in considerare si clasa din care face parte acest cooler (el trebuie sa asigure o performanta buna la un pret foarte bun, lucru necesar pentru a face fata concurentei tot mai mari in acest domeniu).

Printre lucrurile pozitive putem aminti prezenta ventilatorului inclus in pachet,  un model PWM cu o turatie curpinsa intre 1000 si 1500 rpm, lucru care va fi pe placul adeptilor SilentPC. Daca pretul va fi competitiv, Thermalright MUX 120 va fi o oferta demna de luat in seama pentru cei care isi vor achizitiona o platforma LGA 1156 in viitorul apropiat. Vom reveni cu teste concrete realizate la TDP-uri diferite,  cu turatii diferite pentru ventilator,  in urma carora vom putea trage o concluzie corecta, care sa va ajute in alegerile dumneavoastra.

.

MUX09

MUX07

.

Pentru cei mai curiosi dintre dintre dumnavoastra voi dezvalui cateva din specificatiile lui Thermalright MUX 120 si va las sa urmariti restul de poze disponibile.

Caracteristici:

  • compatibil cu socket 1156
  • incorporeaza 4 heatpipe-uri si 48 de lamele de aluminiu nichelate si indoite pentru o eficienta maxima
  • are inclus in pachet un ventilator de 120×25 mm, controlat prin PWM intre 1000 si 1500 rpm, 33 – 66.5 cfm,  19.6 – 37.4 dBA
  • dimensiuni – L133 x H160 x l38 (mm), greutate – 670g  (ventilator inclus)

.

MUX01

MUX02

MUX03

MUX04

MUX06

MUX08MUX13

Comentarii

7 comentarii la: In premiera – Thermalright MUX 120 LGA1156 cooler

  1. vali a scris pe:

    Da un adaptor 1156 ptr. TRUE ? ce fac daca am un TRUE deja ?

  2. Monstru a scris pe:

    Cu siguranta o sa apara in oferta Thermalright si sistem de prindere pentru TRUE pentru LGA 1156. Si probabil ca va fi vorba de bolt-trhu, nu de push-pins. Oricum, si sisemul de prindere de la MUX 120 este compatibil cu TRUE dar eu nu as avea incredere in el pentru a sustine o asemenea greutate.

  3. spiderr a scris pe:

    gotta love that background 😀 grandma’ style

  4. DanD a scris pe:

    ce mileu misto!

    oricum, radem glumim, dar multumim de stiri si recenzii…

  5. poparamiro Post author a scris pe:

    E “retro” background-ul (Monstru style). Sper sa nu contiunue “imbunatatirile” domnii de la Thermalright si sa mai subtieze True si sa faca inca 100 de variante ca nu stiu unde va ajunge :). Rau nu va fi MUX 120 dar succesul lui va depinde mult de pret deoarece situatia Thermalright nu mai este la fel de solida ca pe vremea cind True era de neatins.

  6. Monstru a scris pe:

    Da ce are domle fata mea de masa, mie imi place =))

    Intr-un mod ciudat se asorteaza cu ideea celor de la TR de a dezgropa un heatsink vechi de 3 ani, de a mai ciunti putin din el si de a-l vinde pentru a fi folosit cu o platforma noua.

  7. alex a scris pe:

    As dori si eu sa stiu daca pentru jocuri este mai bine sa iau ntel Core i5-750, in dauna la alte procesoare de la Intel sau Amd apropiate ca pret, ce vreau sa zic este ca am Amd si nu sunt multumit de el ca se incalzeste mult, vi vreu sa trec pe o platforma AMD, Dupa parera dumneavoasta este bine sa iau ntel Core i5-750, in special pentru jocuri, , in detrimentul unui Core 2 Quad Q9400, . Atept un raspun

Lasa-ne un comentariu: