IoT 2015 – Acer

Scris de: , in categoria: Stiri, in 5 August, 2015.

Acer

 

Acer este un brand binecunoscut pasionatilor IT, compania taiwaneza ocupand locuri fruntase in clasamentul producatorilor de PC-uri, laptop-uri sau monitoare. Cu toate acestea s-ar putea ca majoritatea pasionatilor sa nu fi auzit si de conceptul Build Your Own Cloud al celor de la Acer.

Ei bine, la fel ca multe alte companii din domeniu si cei de la Acer vor sa fie cu un pas inaintea pietei, diversificandu-si gama de produse si servicii. Da, ati citit bine, am spus servicii. Conform CEO-ului companiei, Acer pune accentul atat pe hardware si software cat si pe servicii, iar acest lucru este destul de simplu de realizat daca va spun ca Acer detin unul dintre cele mai mari centre de calcul din zona Asia Pacific, oferind servicii de stocare si hosting pentru nu mai putin de 250 de companii din domeniul financiar bancar precum si pentru organisme ale statului.

Avand in spate aceasta experienta, celor de la Acer nu le-a fost greu sa realizeze faptul ca in domeniul business cerinta pentru solutii cloud controlate in deplinatate de client, unde siguranta datelor este prioritara, va cunoaste o continua crestere.

Pentru a veni in intampinarea companiilor care au nevoie de un cloud propriu, sau mai bine zis de un univers IoT in care datele sensibile se afla mereu in deplina siguranta, cei de la Acer au lansat serviciul Build Your Own Cloud (BYOC). Pentru simplii consumatori, BYOC este alcatuit dintr-o serie de aplicatii (abApps) – cu ajutorul acestora utilizatorul isi poate creea propriul cloud folosind PC-ul de acasa pe post de server si smartphone-ul sau tableta sau notebook-ul dotat cu aplicatiile corespunzatoare (abPhoto, abMusic, etc) pe post de interfata.

 
Acer-1

Acer-2
 
Pe de alta parte, companiile care doresc sa isi construiasca propriul cloud pot achizitiona de la Acer atat servicii cat si echipament special proiectat pentru asta. aBeing One este echipamentul de baza, fiind vorba despre un mini PC livrat impreuna cu Acer Open Platform si serviciile de cloud dorite. La polul opus, abPBX Plus este o solutie scalabila, adresata atat companiilor de mici dimensiuni cat si unor companii mult mai mari.

abPBX Plus este o combinatie intre un server, Acer Open Platform Pro 3.0 si serviciile BYOC. Discutam despre o solutie scalabila, care poate fi potrivita pentru companii cu 50 de angajati sau pentru companii de 2000 de angajati, in functie de nevoile companiei si de cate module alegem sa instalam in rack.

Ideea pe care marjeaza cei de la Acer este aceea ca fiecare companie ar trebui sa fie singurul proprietar al datelor pe care le detine/manipuleaza/circula in cloud. Daca apelam la o companie 3rd party nu vom fi niciodata siguri ca suntem singurii care au acces la respectivele date. Pe de alta parte, folosind o solutie cloud bazata pe infrastructura proprie, riscul ca altcineva sa aibe acces la datele noastre este mult mai mic.

Cu solutiilor mentionate mai sus, cei de la Acer incearca sa ofere o implementare sigura a conceptului de IoT pentru companii, precum si solutii inteligente pentru consumatori, cum ar fi utilizarea PC-ului pe post de server respectiv integrarea tuturor utilitarelor din casa (aer conditionat, filtru de cafea, etc) in cloud-ul personal.
 

Acer-3

Acer-4

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: