IoT 2015 – Taichung City Government

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 August, 2015.

Taichung

 
Si uite asa am ajuns si la finalul seriei de stiri despre Internet of Things – daca vi s-a parut interesant subiectul si mai doriti sa cititi astfel de materiale si pe viitor nu ezitati sa ne spuneti. Pana atunci trebuie sa va spun ca ultima vizita pe care am facut-o in Taiwan nu a fost la sediul unei companii, ci am vizitat o cladire guvernamentala, mai precis primaria orasului Taichung (Taichung City Government).

Avand o populatie de 2.72 milioane de locuitori, Taichung este al doilea oras din Taiwan ca si suprafata si al treilea din punct de vedere al populatiei. Situat in centrul Taiwan-ului, Taichung gazduieste un numar ridicat de fabrici din toate domeniile, de la biciclete (Merida si Giant sunt firme taiwaneze in caz ca nu stiati) si unelte si pana la industria aviatica.

Pentru a putea creste productivitatea zonei, primaria a pus la punct un plan de a incuraja adoptia noilor tehnologii, printre care si IoT. Astfel, in urmatorii ani se vor investi ~ 2 miliarde de dolari in zona pentru a creea Taichung Software Park si Fenfu Park, zone industriale care se vor incadra in curentul IoT / Industry 4.0.

Planul adoptiei noilor tehnologii de productie este deja pus la punct si se bazeaza pe colaborarea intre institutiile statului si marile firme private din zona, punand de asemenea accentul pe recrutarea celor mai valorosi absolventi de la universitatile din zona centrala a Taiwan-ului.

Cred ca eforturile Taiwan-ului de a moderniza facilitatile de productie si de a deveni una dintre primele tari care adopta la scara larga conceptul de IoT sunt cat se poate de evidente si este foarte posibil ca previziunile analistilor cu privire la raspandirea IoT sa se adevereasca in urmatorii ani.

In incheiere, cred ca avem de-a face cu un potential enorm de dezvoltare si multe aspecte ale vietii vor fi afectate de integrarea accelerata a unui numar cat mai mare de dispozitive in marea familie IoT. Desigur, vor exista numeroase beneficii, de la monitorizarea mult mai precisa a copiilor, batranilor si chiar si a animalelor de companie si pana la automatizarea completa a unor industrii, cresterea sigurantei in trafic si in spatiile publice si imbunatatirea serviciilor medicale.

Cu toate acestea, integrarea unui numar cat mai mare de dispozitive in retea presupune si riscuri sporite de securitate, prin urmare securitatea IoT va fi unul dintre aspectele vitale ale dezvoltarii acestui concept. Nu in ultimul rand, legislatia legata de intimitate va trebui de asemenea sa fie adaptata unei noi societati, in care totul este conectat la retea.

Pana atunci insa, incheiem aici seria dedicata subiectului IoT si speram ca am reusit sa explicam cat mai bine, cu exemple practice, un concept despre care vom auzi cu siguranta din ce in ce mai mult in anii urmatori.

 
T1

T2

T3

T4

T5

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: